Ludovic Orban

Fostul lider liberal, Ludovic Orban își menține în continuare dorința de a demisiona de la șefia Camerei Deputaților, așa cum a susținut încă din timpul campaniei interne, dar mai ales cum a anunțat după aflarea rezultatelor de la Congresul PNL. De altfel, Orban a subliniat că premierul, care este și președintele PNL este cel care va decide dacă va face și pasul următor, dat fiind că o demisie directă ar fi în favoarea social democraților.

Orban părăsește camera, Camera Deputaților

„Luni, la 9, președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție, cu posibilitatea de a o înainta când consideră că există posibilitatea refacerii majorității și a câștigării funcției de președinte al Camerei de PNL, cu alt candidat. Dacă eu îmi depun luni demisia la Cameră, marți sau miercuri se organizează alegeri pentru funcția de președinte al Camerei.

Acum, e risc major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei. Eu sunt membru al PNL, obiectivul meu e ca această funcție să rămână unui deputat al PNL.

Demisia e un act unilateral, decizia mea e irevocabilă, dar eu sunt membru al PNL și nu vreau să creez șansa să se aleagă Ciolacu președinte al Camerei sau alt PSD-ist care va candida. Dacă se fac alegeri la Cameră azi, PNL nu are nicio garanție că poate păstra președinția Camerei. Dacă se fac alegeri azi, se alege PSD în fruntea Camerei.

Eu nu fac cadouri PSD, de-aia demisia e la dispoziția lui Florin Cîțu, pentru a opera când avem garanția că funcția rămâne la PNL”, a spus Ludovic Orban, duminică, la Romexpo.

De partea cealaltă, Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, că nu la el trebuie să-și dea demisia, „ci la Camera Deputaților, nu are legătură cu Guvernul”, că postul rămâne al unui deputat PNL, iar deocamdată va fi numit un interimar, vicepreședintele Florin Roman fiind în „cărți” pentru această funcție.


Ciolacu are critici dure la adresa Congresului PNL – „festival al covidului”

Articolul precedentFederația de Fotbal din Moldova, despre licențele false de antrenor! În Laos și în Oman cu un carnet de antrenor fals!
Articolul următorPremierul Florin Cîțu, adeptul unui guvern „suplu”