Florin Cîțu la Guvern (Facebook)

Premierul Florin Cîțu se gândește la un aparat de stat ceva mai suplu, concret la un guvern cu mai puține ministere, față de 18 câte are în prezent. Ba chiar susține că acesta poate funcționa foarte bine, dând exemplu ceea ce se întâmplă în acest moment, în care portofoliile celor de la USR PLUS au fost preluate, interimar, de miniștrii de la PNL și UDMR.

„Este o posibilitate. Eu întotdeauna cred într-un stat suplu, cu mai puține ministere și mai puțini secretari de stat. Și acum, cu mai puțini secretari de stat, funcționează foarte bine, nu a explodat nimic, România merge mai departe”, a declarat premierul, duminică, la Romexpo.

Cât privește o renegociere a ministerelor, în contextul în care ministerele celor de la USR PLUS au fost preluate, interimar, de PNL și UDMR, premierul a precizat că este nevoie de o întâlnire între partenerii de coaliție de la cei care au ieșit, pentru meomnt de la guvernare. „Le luăm pe rând, întâi să avem parteneri de discuție, după aceea vedem cum le așezăm. Mai întâi, partenerii noștri să renunțe la alianța cu AUR și PSD. Dacă nu se întâmplă asta, există alte planuri. Eu vă spun că vom avea Guvern și vă spun că vom face tot ceea ce este posibil ca România să aibă un Guvern în prag de iarnă”, a mai spus Florin Cîțu.

Acesta a afirmat că există parlamentari responsabil, chiar și în USR PLUS, care înțeleg că nu este normal ca țara să rămână fără Guvern, în prag de iarnă, când sunt atât de multe probleme, de la valul patru al pandemiei, la creșterea uriașă a prețului la energie, care se vede în creștere la o gamă mare de produse.

Potrivit premierului, miniștrii care au fost demiși de el – Vlad Voiculescu (Sănătate, USR PLUS), Alexandru Nazare (Finanțe, PNL) și Stelian Ion (Justiție, USR PLUS) au fost pentru „că nu și-au făcut treaba”, afirmând că „vom vedea dacă revenim la masa discuției cu aceiași miniștri”, în cazul în care USR PLUS se întoarce în coaliție.

Florin Cîțu se gândește la refacerea coaliției, dar cu câteva condiții

Articolul precedentOrban își prezintă demisia de la șefia Camerei Deputaților. Decizia finală este în mâna lui Cîțu
Articolul următorUSR PLUS rămâne ferm pe poziție. Premierul Cîțu nu este dorit la Palatul Victoria