Ludovic Orban (arhivă)

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, după pierderea alegerilor pentru șefia PNL că demisia sa din funcția de președinte a Camerei Deputaților va fi luni pe masa noului lider liberal, dar mai ales a ținut să îl „taxeze” și pe Klaus Iohannis, cu care a încetat orice parteneriat.

„Încep prin a le mulţumi celor aproape 1.900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condiţiile în care s-a desfăşurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîţu pentru alegerea ca preşedinte al PNL. De 31 de ani am apărat valorile liberale şi am acţionat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea democraţiei, a drepturilor şi valorilor individuale şi valorilor liberale şi voi continua să acţionez alături de colegii mei. Demisia mea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputţailor va fi luni, la prima oră, pe masa preşedintelui ales Florin Cîţu şi vreau să vă mai spun un lucru. Din momentul de faţă între Ludovic Orban şi Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat”, a afirmat Ludovic Orban, la Congresul PNL, după alegerea lui Florin Cîţu în funcţia de preşedinte al partidului.

Premierul Florin Cîțu a obținut 2.878 de voturi (60,2%), în timp ce Ludovic Orban a avut numai 1.898 voturi.

Social democrații au salutat victoria lui Florin Cîțu și i-au transmis că îl așteaptă la Parlament, la moțiunea de cenzură. Mai ales că satisfacția politică a celor de la PSD este una mare. „Cîțu oricum e terminat. Fie că ajunge președinte în 25 septembrie și-l vom da jos după aceea, pentru noi e mai interesant și efectul politic e mai mare să dai jos președintele PNL”, a declarat Vasile Dîncu, la Digi24, în urmă cu două săptămâni.

Florin Cîțu, noul președinte al PNL 

Articolul precedentFlorin Cîțu, noul președinte al PNL
Articolul următorFlorin Cîțu se gândește la refacerea coaliției, dar cu câteva condiții