Florin Cîțu, noul președinte al PNL

Pentru Cîțu guvernarea va continua, iar luni se va întâlni cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în vederea semnării PNRR

Premierul Florin Cîțu este noul președinte al PNL, după ce s-a impus în fața lui Ludovic Orban, cu 2.878 de voturi (60,2%) la 1.898 voturi. După acest succes, Cîțu și-a asigurat, cel puțin pentru moment, funcția de prim-ministru, cea la care ar fi fost „forțat” să renunțe în cazul în care pierdea alegerile.

Pentru Cîțu guvernarea va continua, iar luni se va întâlni cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în vederea semnării Planului Național de Redresare și Reziliență, mai mult, premierul i-a lansat o invitație și lui Cristian Ghinea, cel care a întocmit PNRR României.

„De luni mergem la muncă, vine Ursula von der Leyen, va fi toată ziua ocupată, vom aprobă PNRR, luni va fi o zi plină, importantă pentru România. Pe de o parte am văzut tot felul de critici că nu se va întâmpla. S-a întâmplat înaintea multor alte țări, vom primi banii la final de noiembrie, început de decembrie”, a declarat pentru Digi 24 premierul Florin Cîțu.

În ciuda apelului făcut de Cîțu, de la tribuna Congresului PNL, „USR PLUS a luat o decizie în unanimitate: nu putem continua guvernarea cu Florin Cîțu premier. Această decizie nu se va schimba, indiferent câte minciuni încearcă să răspândească „echipa câștigătoare”. Vrem reforme pe bune, nu participarea la guvernare de dragul puterii, acceptând orice fel de condiții”, au scris reprezentanții USR PLUS pe pagina lor de Facebook.

Kelemen Hunor: „Am învăţat că într-o coaliţie este nevoie de răbdare, e nevoie de înţelegere şi, bineînţeles e nevoie de compromisuri”

Articolul precedentPSD îi așteaptă în Parlament pe „vitejii” de la Congresul PNL
Articolul următorOrban părăsește camera, Camera Deputaților