Kelemen Hunor (Facebook)

Vice-premierul Kelemen Hunor, liderul UDMR, prezent la Congresul PNL le-a transmis acestora că ziua de astăzi, în care își vor alege președintele va trece foarte repede, însă problemele reale cu care se confruntă România, în acest moment, vor rămâne și după alegerile intere. Mai mult, Kelemen Hunor a precizat, la fel ca și cu alte ocazii, că este nevoie de compromisuri pentru ca această guvernare de coaliție să meargă mai departe, peste orgoliile politice, dar mai ales peste cele personale, căci „până la urmă, politica este despre cetăţeni şi nu despre noi, despre politicieni”.

„Dezideratele majore ne orientează în aceeaşi direcţie. Putem să avem şi avem dispute, dar pe parcursul anilor, când am fost parteneri de guvernare, am învăţat că într-o coaliţie este nevoie de răbdare, e nevoie de înţelegere şi, bineînţeles e nevoie de compromisuri. Această experienţă este un motiv solid şi în 2021, în toamna congreselor partidelor din coaliţie, în condiţii politice, speciale şi economice dificile, să nu renunţăm la parteneriat şi să trecem peste neînţelegerile de moment să trecem peste orgoliile personale şi până la urmă, politica este despre cetăţeni şi nu despre noi, despre politicieni”, a afirmat Kelemen Hunor.

„Astăzi aveţi o provocare uriaşă, veţi alege preşedintele PNL, dar cu  toate emoţiile şi cu tot zgomotul, această zi se va termina foarte, foarte repede. Problemele, în schimb, nu vor dispărea. Nu s-a încheiat pandemia, preţurile au explodat şi aş putea continua cu multe exemple”, a adăugat vicepremierul.

Kelemen Hunor face apel la compromis pentru depășirea crizei politice

Articolul precedentLiberalii și-au potolit foamea cu mici, pastramă și cafea
Articolul următorFlorin Cîțu, huiduit de susținătorii lui Orban. I s-a cerut demisia