Florin Cîțu (captură video)

Premierului Florin Cîțu i s-a cerut demisia de către susținătorii lui Ludovic Orban, fiind huiduit în timp ce încerca să își prezinte moțiunea „România liberală”. Și chiar dacă actualul președinte al PNL le-a cerut celor din sala Romexpo, care s-au manifestat prea vocali, să dea dovadă de civilizație, Cîțu i-a replicat că nu are nevoie de „susținerea” lui Orban.

„Ştiţi că asta înseamnă să vă daţi jos propriul Guvern. Deci numai Dragnea făcea asta. Câtă emoţie! Frumos, frumos. Deci PNL este viu şi asta trebuie să vadă toţi românii. Democraţie. Vă salut pe toţi, dragi colegi liberali. O campanie lungă şi dificilă, nu e aşa? Aşa e, dar eu vă spun că nu regret nimic din această campanie pentru am văzut că românii au nevoie de liberalism. Am mers în toată ţara pentru că am vrut să cunosc toate problemele cu care se confruntă comunităţile locale, dar şi dvs personal, colegi liberali. Probleme pentru care aţi primit doar promisiuni. Vă promit că nu o să vă dezamăgesc”, le-a transmis Cîţu celor care l-au huiduit în sala de la Romexpo.

Orban și-a rugat susținătorii să fie civilizați

Actualul președinte al PNL, Ludovic Orban a intervenit și i-a rugat pe „toți susținătorii” săi, să îi permită lui Florin Cîțu să își prezinte moțiunea. „Noi suntem pozitivi. Rugămintea mea către toţi susţinătorii mei să îl lăsăm să îşi prezinte moţiunea”, le-a transmis acestora.

Replica premierului Cîțu nu a întârziat. Cu vocea răgusită de la încercarea de a-i acoperi vocal pe contestatari, Florin Cîțu a menționat că nu are nevoie de „susținerea” lui Orban.

„Pot să îmi susţin moţiunea şi în uralele tuturor românilor. Eu pot să îmi susţin moţiunea. Do your worst. Eu ştiu că nu am fost perfect, am făcut greşeli, dar doar echipa câştigătoare a avut o campanie optimistă şi pozitivă pentru că am avut încredere în voi, toţi colegii liberali. Ştiu că astăzi veţi lua decizia corectă. Colegi liberali, eu sunt Florin, omul care nu a intrat demult în politică, dar care a muncit mult ca să ajungă aici. Şi pentru asta vă mulţumesc vouă”, a spus premierul Florin Cîțu.

LIVE. Klaus Iohannis: „Nu a fost o campanie internă aşa cum ne-am fi dorit”

Articolul precedentKelemen Hunor: „Am învăţat că într-o coaliţie este nevoie de răbdare, e nevoie de înţelegere şi, bineînţeles e nevoie de compromisuri”
Articolul următorOrban cu „Forța Dreptei” în fața Congresului PNL