Raluca Turcan a găsit vinovatul pentru creșterea prețului la gaz: PSD

„Blocarea exploatării de resurse la Marea Neagră a fost o decizie greșită, lipsită de responsabilitate, a foștilor guvernanți”

În plină liberalizare a pieței de energie și gaz, ce vine cu facturi uriașe chiar în prag de sezon rece, ministrul Muncii, Raluca Turcan a declarat la Antena 3 că actuala situație de datorează și guvernării social democrate, pentru măsurile luate în trecut, dar și actualei guvernări care nu a reușit să deblocheze lucrurile, fiind concentrată pe alte probleme.

„Avem la gaze un preț record în ultimii 10 ani. Factura pe care o plătesc românii acum este generată și de un context international, dar și de unele decizii anterioare. Dați-mi voie să fac două mențiuni, pe care unii le trec cu vederea.

În anul 2018, Guvernul PSD a blocat exploatările la Marea Neagră în condițiile în care, anul acesta, dacă nu ar fi fost blocate, am fi putut avea desfacere de gaz din perimetrul național”, a declarat Raluca Turcan.

BNR: „La noi s-a dublat această evoluție cu o liberalizare mult întârziată și o dezorganizare a procesului de liberalizare”

„Guvernul Orban a fost aproape un an de zile fără majoritate în Parlament”, lucru care a îngreunat orice decizie cu privire la securitatea energetică. „Blocarea exploatării de resurse la Marea Neagră a fost o decizie greșită, lipsită de responsabilitate, a foștilor guvernanți”, a mai spus Turcan, adăugând că PNL nu a avut majoritate parlamentară pentru repara această greșeală, chiar dacă din noiembrie anul trecut au avut, iar o serie de legi importante, precum cea a consumatorului vulnerabil sau cea la care face referire, nu au trecut prin Parlament. „Din noiembrie anul trecut o avem, din nefericire nu a putut să se concentreze pe toate proiectele importante.De aceea am și scris președintelui Camerei Deputaților și am spus că «Această lege are procedură de urgență. Vă rog, respectați respectași ceea ce v-ați asumat în Biroul Permanent, și anume că proiectul va trece în procedură de urgență»”, a mai spus ministrul Turcan.

De altfel, aceasta a menționat și faptul că nici în privința investițiilor din energie România nu stă prea bine. „Orice se gândește să intervină în acest domeniu se blochează de băieții deștepți din sistem, dar și de instituții care, de exemplu, în loc să se ocupe de reglementarea pieței, cum este ANRE, are mici complicități și cu distribuitorii și cu furnizorii, în loc să țină partea consumatorilor”, a mai spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan vrea să rămână la „Muncă”

Articolul precedentOrban îl pune „la colț” pe premierul Cîțu
Articolul următorClaudiu Năsui: „Eu nu am intrat în politică ca să fiu ministru și să administrez niște clădiri”