Orban îl pune „la colț” pe premierul Cîțu

„Dacă propriul partid nu te validează într-o competiţie electorală, este foarte greu să te mai asculte alţii”

Liderul PNL, Ludovic Orban a reamintit faptul că după Congres vor fi multe mișcări pe scena politică liberală, dar mai ales, că nu el este cel care va ieși „pe ușa din spate”, fiind ferm convins că va câștiga cursa în fața premierului Florin Cîțu. Mai mult, că acesta din urmă riscă să își piardă și credibilitatea în rândul colegilor cu care se află la Guvernare. De altfel, în mai multe rânduri, Orban a precizat că va merge la Congres cu „demisia în alb”, considerând că aceasta este atitudinea firească, a pierzătorului.

„Aceasta este atitudinea firească. Asta se va întâmpla, dar nu voi pierde. Voi câştiga. Ştiţi foarte bine că declaraţia am dat-o pentru că aşa e corect. Un om care pierde o competiţie internă nu mai poate să gireze o funcţie cum e funcţia de premier sau de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pentru că nu îl mai ascultă nimeni, pentru că nu mai are legitimitatea şi autoritatea conferită de voturi. Dacă propriul partid nu te validează într-o competiţie electorală, este foarte greu să te mai asculte alţii, parteneri, alţi parlamentari, electoratul, cetăţenii României”, a afirmat Ludovic Orban, la Botoșani, unde și-a prezentat moțiunea pe care mizează la Congresul din 25 septembrie.

Niciun primar nu are datorii față de premierul Cîțu

Totodată, Ludovic Orban a ținut să precizeze faptul că orice fel de procedură de finanţare a unor proiecte de investiţii se derulează în conformitate cu procedurile legale, astfel că primarii PNL nu sunt „datori” premierului pentru banii primiți. „Sunt convins că, dacă i s-a aprobat un proiect unui primar al PNL, aprobarea acelui proiect s-a făcut în conformitate cu prevederile legale. Ca atare, niciun primar nu are nicio datorie faţă de premier dacă i se aprobă vreun proiect”, a mai spus Orban, care a adăugat că acordarea finanţărilor guvernamentale nu se poate face decât în baza legii şi „oricine promite finanţări pentru acordarea voturilor încalcă legea, iar eu sunt convins că majoritatea membrilor PNL, al delegaţilor care vor participa la congres vor alege în funcţie de candidat.”

Speranța moare ultima. Orban: „Am încredere că foarte mulţi dintre colegii mei din PNL Bihor vor fi alături de mine”

Articolul precedentMai mulți bani la Transporturi după modificarea rectificării bugetare
Articolul următorRaluca Turcan a găsit vinovatul pentru creșterea prețului la gaz: PSD