Speranța moare ultima. Orban: „Am încredere că foarte mulţi dintre colegii mei din PNL Bihor vor fi alături de mine”

Liderul PNL l-a lăudat pe Ilie Bolojan pentru imparțialitate (sau pentru nehotărâre)

Foto: Facebook Ludovic Orban

Aflat la Bihor, președintele PNL, Ludovic Orban a ținut să-i mulțumească lui Ilie Bolojan, după ce acesta a declarat că, cel puțin momentan, preferă să se mențină imparțial, în ceea ce privește acordarea susținerii unuia dintre candidați, pentru viitoarea șefie PNL. Reamintim că alegerile interne ale liberalilor vor avea loc în data de 25 septembrie, iar în cursă au intrat atât Ludovic Orban, cât și premierul Florin Cîțu.

Ludovic Orban i-a mulțumit lui Ilie Bolojan pentru decizia „corectă, democratică, statutară”, cu toate că speră ca județul Bihor să fie de partea lui

Potrivit liderului PNL, Ludovic Orban, „există o prevedere statutară, este articolul 71 (…) care spune foarte clar că nici Colegiul director judeţean nu poate să dea un mandat imperativ delegaţilor care participă la congres. Fiecare delegat care participă la congres ia decizia cu privire la alegerea preşedintelui PNL în funcţie de propria voinţă. Practic, filiala PNL Bihor acţionează în conformitate cu prevederile statutare. Este adevărat că domnul preşedinte a preferat să nu se declare în favoarea niciuneia dintre moţiuni permiţând, practic, această exprimare liberă a votului, atât în susţinerea moţiunilor, cât şi în ceea ce priveşte votul pe care-l vor da delegaţii la congres. Îi mulţumesc domnului preşedinte Bolojan, mi se pare o atitudine corectă, democratică, statutară”, a spus azi întâiul liberal al partidului.

Și, cu toate că apreciază imparțialitatea, Ludovic Orban a mai spus că speră ca mulți dintre „colegii” din PNL Bihor să îl voteze, totuși, pe el, în detrimentul lui Florin Cîțu care, conform declarațiilor voalate ale lui Ilie Bolojan, încă mai are 50% șanse să fie votat.

Filiala Bihor este o filială pe care o cunosc foarte bine, relaţia pe care am avut-o cu domnul preşedinte Bolojan, cu reprezentanţii noştri în Parlament, cu cei 47 sau 48 de primari ai PNL a fost relaţie bună, de cooperare, de sprijin reciproc.

Ludovic Orban

Citește și: Florin Roman înțelege de ce PSD vrea să „tragă glonțul” moțiunii

Articolul precedentAnthony Fauci, sceptic în ceea ce privește a treia doză de vaccin
Articolul următorCodrin Ștefănescu îl avertizează pe Orban: „Așa am pățit și noi cu Liviu Dragnea! Exact la fel!”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.