Anthony Fauci, sceptic în ceea ce privește a treia doză de vaccin

Medicul este de părere că ar trebui să se mai aștepte pănă la administrarea celui de-al treilea vaccin, pentru a nu se pierde efectul primelor două doze

Anthony Fauci / foto: BBC

Reputatul doctor american, expert în bolile infecțioase, Anthony Fauci, se declară sceptic în prevința administrării celei de-a treia doze de vaccin, explicând motivele pentru care are această convingere. Doctorul este de părere că administrarea celei de-a treia doze ar fi o mișcare necugetată acum, întrucât organismul ar avea nevoie de timp ca să se „maturizeze”, înainte de a treia doză. Într-un interviu, acesta a declarat: „Cred că asta ar putea învinge scopul şi din acest motiv am ajuns la opt luni”.

Statele Unite ale Americii, pregătite pentru a treia doză de vaccin, în ciuda avertismentelor lui Fauci

În ciuda avertismentelor medicului Fauci, Statele Unite ale Americii se pregătesc pentru a treia tranșă de imunizare a populației, începând cu data de 20 septembrie. Vorbim, în acest caz, de o a treia doză în ceea ce privește vaccinurile Pfizer și Moderna. SUA a interzis vaccinul AstraZeneca. În ceea ce privește vaccinul produs de „Johnson&Johnson”, vorbim despre o singură doză.

Așadar, oficialii americani din medicină recomandă cea de-a treia doză la opt luni de la administrarea celei de-a doua.

Anthony Fauci a subliniat că, în opinia sa, a treia doza ar fi mult mai eficientă dacă perioada ar fi mai lungă, și anume după ce americanii încep să piardă din anticorpii dobândiți la ultimele două doze.

Citește și: Boris Johnson se arată dispus să colaboreze cu talibanii, dacă situația o va cere

Articolul precedentFlorin Roman înțelege de ce PSD vrea să „tragă glonțul” moțiunii
Articolul următorSperanța moare ultima. Orban: „Am încredere că foarte mulţi dintre colegii mei din PNL Bihor vor fi alături de mine”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.