Boris Johnson se arată dispus să colaboreze cu talibanii, dacă situația o va cere

Premierul britanic pare să nu înțeleagă gravitatea situației în care se află atât cetățenii afgani, cât și cetățenii englezi, aflați încă pe teritoriul dominat acum de talibani

Foto: preluare Digi24

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat, la sfârșitul acestei săptămâni, că nu exclude ca, pe viitor (nu se știe dacă îndepărtat sau apropiat) să colaboreze cu talibanii care au pus stăpânire pe Afganistan. Mai mult, Johnson i-a ținut partea ministrului de Externe britanic, aspru criticat de opinia publică din Regat, pentru modul în care ar fi gestionat repatrierea cetățenilor englezi. „Desigur”, a răspuns premierul, întrebat dacă mai are încredere în Dominic Raab, ministrul de Externe.

Boris Johnson ia în calcul colaborarea cu talibanii

„Ceea ce vreau să-i asigur pe oameni este că eforturile noastre politice şi diplomatice pentru a găsi o soluţie pentru Afganistan vor continua, desigur, în cooperare cu talibanii, dacă va fi necesar”, a declarat presei Boris Johnson, potrivit Agerpres.

Mai mult, premierul britanic a minimizat inclusiv situația dramatică a cetățenilor care s-au înghesuit în aeroportul din Kabul, susținând că o astfel de situație se rezolvă destul de ușor.

Conform sursei citate anterior, guvernul de la Londra a susținut că a asigurat evacuarea a 1.615 de persoane începând de sâmbătă, aici fiind incluși 399 de cetăţeni britanici, însă și 320 de membri ai personalului ambasadei. La numărătoare au fost incluși și 402 de cetățeni afgani.

În momentul de față, cetățenii britanici aflați încă în Kabul se tem pentru siguranța lor.

Citește și: Fiica unei consiliere PMP, găsită decedată în Londra

Articolul precedent„ Scooby Doo de Călărași”  făcea sex cu polițistele doar pentru că doreau să fie avansate. Dezvăluiri exclusive
Articolul următorFlorin Roman înțelege de ce PSD vrea să „tragă glonțul” moțiunii
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.