Nicușor Dan: „Am schimbat directorul ALPAB. Pentru moment, director al ALPAB sunt eu”

„După 1 septembrie, o să avem oameni cu care o să intervenim de la ALPAB. Luni o să intervenim cu 40 de oameni în Parcul Cișmigiu”, a mai precizat primarul general al Capitalei

Nicușor Dan (preluare Digi 24)

Nemulțumit de starea gravă în care se află parcurile bucureștene, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că l-a eliberat din funcție pe actualul director al Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB). Mai mult, edilul a declarat va prelua interimatul până când va găsi o soluție permanentă. „În primul rând, am schimbat directorul ALPAB. Pentru moment, director al ALPAB sunt eu și îmi asum răspunderea pentru ce se întâmplă”, a spus Nicușor Dan, astăzi.

Nicușor Dan: „Este o problemă cu parcurile adminstrate de Municipalitate pe care bucureștenii o văd și noi o vedem”

Nicușor Dan a mai precizat că PMB ar fi avut o administrația ALPAB „care funcționa rezonabil până când, în anul 2018, s-a luat decizia ca activitatea să se mute pe companii. Am avut două conduceri succesive la companie, dar niciuna corespunzătoare. Adică și pe comenzile care s-au dus, fie tunderea ierbii, curățenia, golirea coșurilor de gunoi s-a făcut treabă de mântuială”.

Pe de altă parte, trebuie ca Consiliul de Administrație și Adunarea Generală care coordonează Compania de Parcuri, pentru aceste luni rămase până la finalul anului, să schimbe directorul, care evident că nu știe această meserie și să reușim să dăm un nivel de satisfacție bucureștenilor cel puțin în ceea ce privește curățenia și tunderea ierbii. Din păcate, nu avem anul acesta bani pentru investiții în parcuri, dar e o promisiune că până peste doi ani parcurile vor arăta așa cum trebuie să arate.

Nicușor Dan

Acesta a spus, de asemenea, că pe 1 septembrie va avea loc o ședință de consiliu general, în cadrul căreia, pe ordinea de zi va fi desființarea companiei de parcuri și ridicarea exclusivității. „ALPAB chiar dacă avea oameni, nu putea să intervină. După 1 septembrie, o să avem oameni cu care o să intervenim de la ALPAB. Luni o să intervenim cu 40 de oameni în Parcul Cișmigiu”, a mai declarat Nicușor Dan.

Citește și: Deputatul Moșteanu pune mai mare preț pe desființarea SIIJ sau a pensiilor speciale, decât pe programul „Anghel Saligny”

Articolul precedentDaniela Popa, despre Armand: „Azi se laudă ca a înfrânt „mafia”. Poate BUG Mafia, că „paraziții” sunt doar în gaşca dumneaei”
Articolul următorCum au ajuns jucătorii de la Dunărea Călărași cu burta goală. Cronica unui jaf din Liga 1
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.