Deputatul Moșteanu pune mai mare preț pe desființarea SIIJ sau a pensiilor speciale, decât pe programul „Anghel Saligny”

„Sunt lucruri simple, care s-ar rezolva cu un vot în Parlament, cum este desființarea SIIJ”

Foto: preluare Universul Argeșean

Politicianul USR PLUS, Ionuț Moșteanu, consideră că programul de investiții „Anghel Saligny” nu reprezintă, în acest moment, o urgență, alte probleme nerezolvate aflându-se pe lista de priorități a coaliției de guvernare. În opinia acestuia, desființarea SIIJ, dar și a pensiilor speciale sunt chestiuni care nu mai suferă amânare. Mai mult, Moșteanu a vorbit, în cadrul aceluiași interviu, și despre presupusul blocaj cu care se confruntă coaliția. „Nu aș spune că e un blocaj, este doar o prioritizare stranie de multe ori și mă refer acum la acest program nou de investiții, care a apărut ca o mare urgență pentru coaliție, deși eu nu văd altă urgență decât bineînțeles Congresul PNL”, a declarat acesta.

Ionuț Moșteanu: „Știu că s-a promis acest program și înțeleg că trebuie demarat pe repede înainte”

Și cu toate că programul „Anghel Saligny” a fost promis, Moșteanu consideră că „nu este o urgență în nici un caz acest program. Sunt lucruri simple, care s-ar rezolva cu un vot în Parlament, cum este desființarea SIIJ, care iată, suntem deja aproape în septembrie și așteptăm să vedem voință comună pentru realizarea programului de guvernare și pentru a prioritiza cumva corect ce ne-am propus acolo în programul de guvernare. Vorbim și de pensiile speciale, unde văd că grupul de lucru condus de ministrul Muncii nu prea face pași”, a mai declarat Ionuț Moșteanu.

Mai mult, deputatul a ținut să sublinieze faptul că nu are degând să accepte nicio negociere care să implice desființarea SIIJ, în schimbul PNDL5. „E util să reducem decalajele între anumite zone ale țării și e corect ca în secolul 21 fiecare român să aibă acces la apă curentă, la canalizare și la un drum decent către casă. Însă ce vrem noi să nu se întâmple, vrem să nu repetăm greșelile trecutului, pentru că am văzut două programe de investiții, PNDL 1 și PNLD 2, care nu au produs efecte reale în viața oamenilor, au fost foarte mulți bani aruncați pe fereastră, bani care au ajuns în buzunarele baronilor sau ale firmelor de casă ale partidelor (…). Nu este ca și cum dacă ne zic partenerii ”OK, votăm desființarea SIIJ”, noi închidem ochii la acest program de investiții, nu, nu o să facem asta niciodată”, a declarat Moșteanu, la RFI.

Citește și: Claudiu Năsui crede că liberalii nu prea sunt… liberali

Articolul precedentClaudiu Năsui crede că liberalii nu prea sunt… liberali
Articolul următorDaniela Popa, despre Armand: „Azi se laudă ca a înfrânt „mafia”. Poate BUG Mafia, că „paraziții” sunt doar în gaşca dumneaei”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.