Claudiu Năsui crede că liberalii nu prea sunt… liberali

„Liberalismul înseamnă să nu mai sărăcim România prin politici publice și prin taxe pe muncă”, a subliniat ministrul Economiei

Sursa foto: Guvernul României
Sursa foto: Guvernul României

Ministrul USR PLUS al Economiei, Claudiu Năsui, se ia de guler cu liberalii din coaliție, acuzându-i că ceea ce fac aceștia în ultima perioadă nu prea s-ar înscrie în ideea generală de „liberalism”. Ministrul își motivează criticile, aducând în discuție situația măsurii promise de USR PLUS în campania electorală de la parlamentare: Zero Taxe pe Salariul Minim. „Am răspuns la EuropaFM întrebărilor legate de Zero Taxe pe Salariul Minim, soluția liberală pentru creșterea salariilor și contractul încheiat în coaliție pentru formarea unui guvern liberal (https://cutt.ly/EuropaFM)”, a scris Claudiu Năsui, pe pagina sa de socializare.

Claudiu Năsui: „România nu e săracă. România e sărăcită”

Claudiu Năsui și-a criticat, astfel, colegii de coaliției, afirmând că „nu suntem liberali atunci când lăsăm statul să ia jumătate din munca noastră”, a mai spus acesta, amintind că, la nivel european, românii au cele mai mici salarii, însă și cele mai mari taxe. „Nu trebuie să ne mire că pleacă forța noastră de muncă tânără către alte țări care o taxează mai puțin. Ei nu pleacă pentru că nu-și iubesc țara, ci din cauza unui sistem care îi gonește”, a adăugat ministrul.

„Liberalismul înseamnă să nu mai sărăcim România prin politici publice și prin taxe pe muncă. Liberalismul înseamnă să lăsăm mai mulți bani românilor.”, a mai declarat Claudiu Năsui, pe Facebook.

Citește și: Tudose observă că „luminița de la capătul tunelului a fost stinsă”

Zero Taxe pe Salariul Minim reprezintă una dintre promisiunile USR PLUS, lansate în campania electorală de la parlamentare. Cu toate astea, proiectul a rămas la stadiu de promisiune, de vreme ce partidul pare să nu aibă parte de susținerea totală a colegilor din coaliție.

Articolul precedentTudose observă că „luminița de la capătul tunelului a fost stinsă”
Articolul următorDeputatul Moșteanu pune mai mare preț pe desființarea SIIJ sau a pensiilor speciale, decât pe programul „Anghel Saligny”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.