Încă din cele mai vechi timpuri, pokerul a fost o metodă de distracție pentru oameni. Chiar dacă anii au trecut, vremurile s-au schimbat, pokerul nu și-a pierdut însă statutul. Desigur, există și oameni care au făcut o carieră din poker, dar cei mai mulți joacă în scop recreațional. Iar numărul celor care o fac online este în continuă creștere.

Dacă în urmă cu câteva decenii era nevoie să te aduni alături de prieteni sau să mergi într-un club de poker ori în cazinou pentru a efectua această activitate, lucrurile s-au schimbat de ani buni. Asta deoarece pe Internet sunt acum numeroase platforme de jocuri poker, de la Texas Hold’em sau Omaha, până la unele variante inovative care au adus totul mai aproape de oameni și au crescut numărul practicanților.

Prima cameră de poker online a apărut în 1998

În anii ’90 omenirea începea să descopere tot mai mult Internetul. Dacă astăzi numeroase activități din viețile noastre sunt efectuate și prin intermediul conexiunii la Internet, în acele vremuri lucrurile stăteau diferit. Spre exemplu, în 1996, un studiu din SUA arată că 23% din adulți foloseau Internetul. Însă a urmat o creștere foarte rapidă: procentul a crescut la 36% în 1997 și la 41% în 1998.

Era așadar o perioadă în care oamenii descopereau că pot folosi Internetul în mai multe moduri. Iar în 1998 este și anul în care a fost creată prima cameră de poker online. Vremurile erau diferite, grafica era mult mai slabă față de ceea ce oferă operatorii online din țara noastră, existau deconectări, dar, totuși, rămâne un moment istoric.

Începutul anilor 2000 a adus un boom al Internetului, care a început să fie folosit zilnic de oameni din toate colțurile lumii. Viteza conexiunii a crescut, ceea ce a permis și apariția unor dezvoltări tehnologice în industria de poker online. Au apărut pe piață mai multe nume importante, unele dintre ele fiind prezente și în zilele noastre cu servicii de cea mai bună calitate.

Perioada a coincis cu boom-ul pokerului la nivel mondial. După 2003, când Chris Moneymaker a câștigat Main Event-ul de la World Series Of Poker venind din calificări online, tot mai mulți oameni au început să joace poker pe Internet. Exemplul lui Moneymaker, care a achitat o taxă de 39 de dolari și ulterior a câștigat 2.5 milioane de dolari, a impulsionat o mulțime de oameni. Iar operatorii au fost deschiși tot timpul la inovații și au adoptat cele mai noi tendințe din domeniu.

Poker pe mobil se joacă din 2010

Primul site de poker pe bani reali pe care s-a putut juca pe mobil a apărut în anul 2010, fiind disponibil doar pe dispozitivele Apple. Exemplul a fost un succes, iar operatorii au investit sume considerabile pentru a-și dezvolta propriile versiuni ale jocului. Din 2010 încoace, vânzările de telefoane tip smartphone au crescut foarte mult, ceea ce a făcut jocul de poker mai facil pentru multă lume.

În anii următori au apărut inclusiv aplicații dedicate. Jocul a devenit astfel mult mai fluid și mai realist. Grafica este la un nivel ridicat, iar opțiunile disponibile sunt numeroase. Practic, utilizatorii pot încerca jocuri de poker online indiferent de oră sau oriunde s-ar afla. Ei se pot conecta în doar câteva momente cu jocurile și turneele lor preferate.

Operatorii online au adoptat, totodată, și cele mai noi măsuri de siguranță pentru utilizatori, în așa fel încât toate tranzacțiile să fie efectuate în deplină securitate, iar datele lor să fie protejate. Mai mult, inovațiile din domeniul financiar au fost și ele implementate cu succes, iar utilizatorii au la dispoziție numeroase metode de depunere și retragere.

În plus, pentru a face jocul și mai interesant, cei mai buni operatori le oferă clienților posibilitatea de a juca online în calificări pentru turnee live de renume, în așa fel încât să aibă o experiență totală, dar și să lupte pentru premii impresionante. Se poate spune așadar că pokerul online trăiește cele mai bune momente ale sale, având în vedere modul în care au fost implementate cele mai noi tehnologii din domeniu, iar viitorul se anunță de asemenea promițător.

Articolul precedentLucrări de racordare la sistemul centralizat: Furnizarea apei întreruptă temporar în Culmea, Oituz și Mihail Kogălniceanu
Articolul următorFostul ministru Aurescu vrea să fie judecător la Curtea Internațională de Justiție de la Haga