Bogdan Aurescu, fostul ministru de Externe al României, ar fi unul dintre numele propuse pentru o funcție de judecător la Curtea Internațională de Justiție de la Haga.

Informația a fost dezvîluită de postul TV Digi 24, potrivit căruia Aurescu, în prezent consilier prezidențial, este co-nominalizat pentru această candidatură de alte 9 state în afară de România: Olanda, Portugalia, Suedia, Letonia, Italia, Polonia, Peru, Estonia și Bulgaria.

În vârstă de 49 de ani, Bogdan Aurescu a condus Ministerul Afacerilor Externe din noiembrie 2019, în mai multe guverne – Orban 1, Orban 2, Cîțu și Ciucă, până la rotativa din iunie anul acesta.

Aurescu nu ar fi chiar străin de Curtea Internațonală de Justiție. Aceasta pentru că în perioada 2004-2009 a fost Agentul României pentru Curtea Internațională de Justiție, coordonând activitatea echipei care a reprezentat România în procesul cu Ucraina de la Curtea Internațională de Justiție privind Delimitarea Maritimă în Marea Neagră.

Profesor universitar din 2015, în cadrul Departamentului de Drept Public al Facultății de Drept din Universitatea din București, din 2017, Bogdan Aurescu este membru al Comisiei ONU de Drept Internațional, pentru un mandat de 5 ani.

Articolul precedentAscensiunea pokerului online: cum s-a transformat jocul cu ajutorul tehnologiei
Articolul următor1.500 de euro, prețul pentru pensionarea pe caz de boală/invaliditate