Sursa: 123rf.com

Un bărbat din Vâlcea în vârstă de 63 de ani a fost arestat preventiv sub acuzația de trafic de influență, după ce a fost prins în flagrant primind bani pe care îi solicitase pentru a facilita pensionarea pe caz de boală/invaliditate a unei persoane.

Flagrantul, organizat săptămâna aceasta, a avut ca punct de plecare un denunț al fiului persoanei pentru care se dorea pensionarea. Ulterior, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – SJA Vâlcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, l-au prins pe bărbatul de 63 de ani, imediat după ce a primit suma de 500 de euro.

Însă anchetatorii spun că, în total, inculpatul solicitase 1.500 de euro:

În perioada iunie 2023 – 24 iulie 2023, inculpatul a pretins de la un denunțător suma de 1.500 de euro, în schimbul traficării influenței pe care a susținut că ar avea-o asupra unor cadre medicale, pentru a obține documente medicale, respectiv pentru a facilita și obține pensionarea pe caz de boală/invaliditate pentru tatăl denunțătorului.

Suma de bani pretinsă a fost primită în două tranșe, prima în valoare de 1.000 de euro, la începutul lunii iunie 2023, iar cea de-a doua, în valoare de 500 euro, în data de 24.07.2023, când a fost constatată infracțiunea flagrantă”.

După constatarea infracțiunii flagrante, ofițerii SJA Vâlcea au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința inculpatului și au urmat audieri.

Ulterior, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpat, acesta a fost reținut 24 ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, iar ieri Tribunalul Vâlcea a emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Articolul precedentFostul ministru Aurescu vrea să fie judecător la Curtea Internațională de Justiție de la Haga
Articolul următorUn controversat om de afaceri din Bulgaria a cumpărat mii de hectare în Oltenia. Unele tranzacții au iscat suspiciuni