Cîțu promite că România va deveni, de acum încolo, proactivă

„Devenim proactivi. Ne vom bate pentru investiții pe piața internațională”

Sursa Foto: Facebook

Ca într-o oricare altă zi normală de sâmbătă, premierul Florin Cîțu a postat astăzi un mesaj pe pagina sa de Facebook, acompaniat de un video explicativ, într-o notă entuziastă. Conform acestuia, în perioada următoare, strategia în ceea ce privește investițiile străine va suferi schimbări majore, toate înspre bine și întru ideea de proactivitate. Se mizează pe concurență și spre atingerea targetului de egalitate în investiții între statele europene, după cum a sugerat chiar Cîțu în mesajul său.

Florin Cîțu: „Devenim proactivi. Ne vom bate pentru investiții pe piața internațională”

Premierul Cîțu a dat, de asemenea, asigurări, că ar fi transmis un mesaj clar investitorilor germani: „acesta este Guvernul care va face reforme în Romania! În ceea ce privește investițiile străine schimbam strategia și devenim pro-activi. Ne vom bate pentru investiții pe piața internațională pentru că doar prin acumulare de tehnologie și know-how putem să accelerăm ritmul dezvoltării”, a scris sâmbătă pe Facebook premierul Florin Cîțu.

Ba mai mult, potrivit declarațiilor premierului, relația economică dintre România și Germania este, în acest moment, extrem de puternică, iar România își dorește ca aceasta să devină și mai puternică. „Strategia pe care ne-am propus-o este de a crește progresiv alocările în direcția dezvoltării economice”, insistă premierul Cîțu, adăugând că Executivul are intenția de a fi dispune de predictibilitate în orice decizie pe care o va lua „și ne vom respecta promisiunea pe care am făcut-o la preluarea mandatului, de a nu introduce taxe noi, iar acest lucru se reflectă inclusiv în PNRR. Avem perspectiva celor 76 de miliarde de euro de care România va beneficia și 15 de miliarde euro anual, prin investiții guvernamentale. Ne vom concentra să cheltuim eficient acești bani. Doar dacă cheltuim acești bani eficient avem garanția unei creșteri economice sustenabile pe termen lung”, a mai scris Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Ascensiunea lui George Simion. Drumul către Camera Deputaților, pavat cu intenții bune

Articolul precedentHotărârea CJ Prahova de reducere a personalului, anulată de Instanță
Articolul următorBerceanu: „În fiecare zi descoperim câte o primărie care îngroapă deşeuri undeva şi pune pământ deasupra”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.