O hotărâre a Consiliului Județean Prahova a fost anulată de Tribunal. Este vorba despre decizia adoptată în noiembrie 2020 prin care aparatul propriu era redus cu 101 posturi.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă. 

Pe 13 noiembrie 2020, CJ Prahova a aprobat o hotărâre privind reorganizarea şi stabilirea numărului de posturi pentru aparatul de specialitate al instituţiei şi aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a regulamentului de organizare şi funcţionare ale acestuia.

Ulterior, CJ a emis un comunicat de presă în care anunţa că aparatul propriu va fi redus, la propunerea preşedintelui Iulian Dumitrescu, cu 101 posturi.

Preşedintele CJ Prahova anunţa, pe 5 noiembrie 2020, că propune reducerea aparatului de specialitate al instituţiei cu aproape o jumătate din numărul de posturi existente, dar şi desfiinţarea a două direcţii din subordine.

Iulian Dumitrescu a precizat, într-o conferinţă de presă, că actuala structură de personal este „plafonată şi plină de pile de partid”, astfel că, în actuala formulă, obiectivele pe care şi le-a propus nu pot fi îndeplinite.

După ce angajaţii CJ au obţinut în instanţă suspendarea executării HCJ din noiembrie, aleșii  au aprobat, în 27 ianuarie, o altă hotărâre privind reorganizarea aparatului de specialitate şi reducerea acestuia cu 96 de posturi. Angajaţii au spus atunci că demersul este făcut cu încălcarea deciziei instanţei în contextul proceselor civile aflate pe rol.

Ulterior, angajaţii CJ au atacat şi această decizie, obţinând pe fond suspendarea executării până la pronunţarea instanţei asupra anulării ei. La recurs însă, Curtea de Apel a respins cererea de suspendare ca neîntemeiată.Dosarul privind anularea acestei HCJ a fost înregistrat la Tribunalul Prahova la data de 4 mai, iar până la acest moment nu a primit termen de judecată.

Articolul precedentMai puțin de 24 de ore până la alegerile locale parțiale
Articolul următorCîțu promite că România va deveni, de acum încolo, proactivă
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...