Berceanu: „În fiecare zi descoperim câte o primărie care îngroapă deşeuri undeva şi pune pământ deasupra”

Există, totuși, și o veste bună! Conform declarațiilor șefului Gărzii de Mediu, situația arderilor ilegale din Capitală și împrejurimi pare să se amelioreze

Octavian Berceanu (Foto: Brașov Metropolitan)

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, trage un semnal de alarmă în legătură cu lipsa e cooperare a unora dintre primăriile din țara noastră. „În fiecare zi, aproape, descoperim câte o primărie, deci nu cetăţeni, câte o primărie care îngroapă deşeuri undeva şi pune pământ deasupra şi în fiecare zi descoperim locaţii în care se ard deşeuri”, a spus Berceanu, la Digi24.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu: „Deci e obligatoriu să avem o legislaţie care să elimine, sau să limiteze aceste manifestări care ne pun sănătatea în pericol”

O legislaţie puternică are rol de prevenție, este de părere Octavian Berceanu, „şi în al doilea rând avem nevoie de cetăţeni cetăţenii sunt cele care ne dau informaţiile vizavi de aceste depozitări ilegale sau arderi ilegale, în cele mai multe din cazuri, pentru că ei sunt cei care trebuie să fie cei ai îngrijoraţi vizavi de ceea ce se întâmplă în jurul nostru sau în jurul lor”, a mai spus acesta, în cadrul aceleiași intervenții.

Octavian Berceanu ne dă, totuși, și o veste bună: situaţia arderilor ilegale s-ar fi ameliorat în ceea ce privește Capitala și împrejurimile, dar reamintește că în restul țării această problemă încă persistă. „Ce înseamnă această lege? Înseamnă că prin amenzi şi pedepsirea cu închisoarea reduci intenţia făptaşului de a face aceste lucruri. Mă refer aici chiar şi la incendiere pentru că noi vom avea specificat special incendierea deşeurilor”, a mai spus Octavian Berceanu.

Citește și: Cîțu promite că România va deveni, de acum încolo, proactivă

Comisarul șef al Gărzii de Mediu se confruntă, în acest weekend, și cu alegeri interne în ceea ce privește șefia USR PLUS București. Acesta candidează împotriva fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, demis în această primăvară de premierul Florin Cîțu, în urma unor neînțelegeri cauzate de erori în interiorul ministerului.

Articolul precedentCîțu promite că România va deveni, de acum încolo, proactivă
Articolul următorOrban, acest „duracell” al politicii liberale din România
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.