Sursa foto: Facebook/ Andrei Muraru

Ambasadorul României în Statele Unite, Andrei Muraru, a declarat pentru Digi24 că ceea ce s-a întâmplat în Texas i-a îngrozit pe români, precizând că astfel de lucruri trag un semnal de alarmă cu privire la folosirea armelor în SUA.

Oficialul român a reamintit că în mai multe state americane, folosirea armelor de foc fără permis în spațiile publice este liber, pericolul devenind foarte mare. Mai mult, acesta a precizat că 40% dintre cetățenii americani dețin arme.

Muraru a afirmat că și corpul diplomatic român a primit vestea „cu extrem de multă tristețe.”

19 copii și-au pierdut viața în urma unui atac armat la o școală primară din Texas. Părinții au fost chemați pentru a-i identifica pe cei mici

„Am primit și noi, cu extrem de multă tristețe, această veste a atacului armat din sudul Texasului. Evident că toată compasiunea noastră se îndreaptă către familiile care sunt devastate de această veste… Un adolescent a luat viața a 19 copii și a 2 adulți folosind o armă semiautomată, foarte ieftină, care a fost folosită la numeroase atacuri din Las Vegas. Cum spunea președintele Biden, acest lucru, astfel de atacuri nu se întâmplă nicăieri în lume, decât într-o singură țară și aceea este Statele Unite”, a spus Andrei Muraru, potrivit sursei citate.

Totodată, ambasadorul României în SUA a precizat că mulți români stabiliți în Statele Unite i-au spus că au arme la ei deoarece se simt mult mai protejați.

„Știu oameni care și-au pierdut copiii sau părinți în aceste atacuri și au devenit mari activiști ai portului de armă”, a mai spus ambasadorul României în SUA.

În încheierea mesajului său, Andrei Muraru este de părere că problema armelor din Statele Unite poate fi rezolvată doar de către politicieni, iar faptul că nu s-a luat încă o decizie în privința restrângerii portului de armă „stă în inima societății americane.”

„Ce ar trebui făcut, nu știu. Este clar că odată cu epoca comunicării și a transportului facil, numărul atacurilor cu armă a crescut. Statele Unite este țara în care sunt uciși cei mai mulți civili, peste 44.000 anul trecut și dacă acest lucru nu se va schimba, înseamnă că acesta este răspunsul societății americane la această problemă”, a concluzionat Andrei Muraru.

Citește și articolul: Tragedie în Statele Unite. Zeci de elevi au fost împușcați într-o școală din Texas

Articolul precedentDrama părinților ce și-au pierdut copiii în atacul din Texas. Martorii oculari susțin că poliția nu a intervenit la timp
Articolul următorFost primar din județul Olt, arestat preventiv pentru fapte de corupție, alături de doi afaceriști
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.