Guvernatorul Greg Abbott a anunțat că marți, un tânăr de doar 18 ani a deschis focul într-o școală elementară din Uvalde, Texas.

Acesta a ucis 14 elevi și un profesor, iar oamenii legii au precizat că atacatorul ar fi acționat singur, acesta fiind ucis de către polițiști.

În primele cinci luni din 2022 au avut loc peste 30 de atacuri ce au vizat instituții de învățământ, soldate cu 10 morți și 51 de răniți.

Potrivit CNN, o fetiță de 10 ani și o femeie în vârstă de 66 de ani au avut nevoie de îngrijiri medicale urgente, ambele persoane fiind transportate, în stare critică, la un spital din San Antonio.

Agresorul a intrat în școală cu o armă în mână, acesta abandonându-și vehiculul

Tânărul în vârstă de 18 ani, Salvador Ramos, era elev la liceul unde a deschis focul și cetățean american, a mai informat guvernatorul statului Texas.

„Se crede că şi-a abandonat vehiculul şi a intrat la şcoala elementară Robb din Uvalde cu o armă de mână şi este posibil să fi avut şi o puşcă, dar acest lucru nu este încă confirmat conform celor mai recente informaţii ale mele. Ceea ce s-a întâmplat în Uvalde este o tragedie îngrozitoare care nu poate fi tolerată în statul Texas”, a mai spus Gregg Abbott.

Atacatorul a fost ucis în schimbul de focuri cu polițiștii care au înconjurat liceul. Doi membri ai forțelor de ordine au fost răniți ușor, iar autoritățile locale au anunțat că vor continua investigațiile.

De asemenea, guvernatorul a mai precizat că Salvador Ramos și-ar fi împușcat și bunica înainte de a decide să deschidă focul asupra liceului unde învăța.

„Sunt informaţii că şi-a împuşcat bunica chiar înainte de a intra în şcoală. Nu am alte informaţii despre legătura dintre cele două incidente”, a spus guvernatorul despre atacator.

Reamintim că la începutul lunii aprilie, o persoană a deschis focul pe o stradă din Sacramento, fiind ucise șase persoane, iar altele nouă au fost internate de spital, în stare gravă. Tragedia a avut loc la doar o lună după ce cinci persoane și-au găsit sfârșitul într-o biserică, după ce un bărbat a deschis focul.  Printre victime s-au numărat trei copii.

Citește și articolul: Tragedie în Statele Unite. Atac armat în Sacramento

Articolul precedentPloiești 2022 – Secretul succesului: ești slujbaș la stat iar Primăria îți plătește datoriile personale! Astăzi, Lucian Rădulescu
Articolul următorEste Eugen Teodorovici omul AUR la Finanțe? Explicațiile lui Claudiu Târziu
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.