Sursa foto: Pixabay

Duminică, o persoană a deschis focul pe o stradă din Sacramento, fiind ucise cel puțin șase persoane, iar altele nouă se află în stare gravă din cauza împușcăturilor.

Poliția a intervenit de urgență și a izolat o zonă de opt blocuri și au recomandat tuturor să evite locul, cât oamenii legii continuă ancheta.

„Ofițerii au localizat cel puțin 15 victime ale împușcărilor, inclusiv 6 care sunt decedate”. Condițiile (ale victimelor) sunt necunoscute în acest moment. Vă rugăm să evitați zona, deoarece va rămâne o prezență mare a poliției”, se arată în comunicatul transmis, potrivit usatoday.com.

Împușcături la doar o lună după un alt eveniment asemănător

Pe rețelele de socializare a apărut un videoclip care arată oamenii, disperați, fugind pe stradă, zgomotul focurilor de armă auzindu-se pe fundal. La fața locului au intervenit și ambulanțe pentru a oferi îngrijiri medicale persoanelor rănite.

Tragedia a avut loc la doar o lună după ce cinci persoane și-au găsit sfârșitul într-o biserică, după ce un bărbat a deschis focul.  Printre victime s-au numărat trei copii.

Reamintim că în 2018, poliția americană a arestat peste 10 milioane de americani, asta însemând un arest la fiecare 32 de cetățeni din Statele Unite. Mai mult, potrivit American Journal of Health, americanii de culoare sunt de trei ori mai predispuși să fie uciși sau victima brutalității poliției, spre deosebire de albi.

 Mai exact, aproape 300 de oameni de culoare la fiecare 100 de mii de americani sunt victimele actelor de brutalitate a poliției americane, spre deosebire de doar 76 de albi.

În fiecare zi, în Statele Unite, 316 persoane sunt împușcate, dintre care peste 100 sunt ucise. Din nefericire, un număr de peste 2.000 de copii mor din cauza împușcăturilor, potrivit teamenough.org.

De asemenea, aproape 10 mii de americani de culoare mor din cauza violenței cu armele, aceștia reprezentând 59% dintre victimele omuciderilor cu arme. Aceștia suferă de 8 ori mai multe omucideri cu arme decât americanii albi.

Și copiii și adolescenții de culoare (cu vârste între 1 și 17 ani) au șanse de trei ori mai mari să fie uciși cu o armă decât colegii lor albi.

Citește și: Bode, la bilanţul Jandarmeriei Române: „O mie de fapte bune pot fi anulate printr-o singură eroare”

Articolul precedentONU: Peste 4 milioane de oameni au fugit din calea războiului
Articolul următorStrategia Marii Britanii pentru creșterea independenți energetice
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.