Sursa foto: Facebook

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Lucian Bode a declarat că bilanțul activității Jandarmeriei Române pe anul trecut a fost o „bună ocazie” pentru a transmite un mesaj acestei structuri.

Ministrul de Interne a precizat că prezența jandarmilor în cadrul misiunilor de asigurare a ordinii publice trebuie să fie ireproșabilă, precizând că orice greșeală „este speculată și transformată în Breaking News.” De asemenea, ministrul a mai adăugat că imaginea instituției are mult de suferit din cauza erorilor.

 „Munca de reconstrucţie a prestigiului instituţional este anevoioasă (…) Vă solicit să fiţi atenţi la acest aspect şi să luaţi toate măsurile pentru a preveni producerea de incidente care să afecteze pe mai departe imaginea Jandarmeriei Române”, a spus Bode, potrivit news.ro.

Bode: „Încrederea oamenilor este un aliat puternic”

De asemenea, ministrul de Interne a afirmat că obiectivul central al activității Jandarmeriei este creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, afirmând că este „absolut vital” să există o asumare puternică a rolului social „pe care îl joacă această instituție în societate.”

Totodată, Bode a amintit că Jandarmeria trebuie să fie alături de cetățeni, iar încrederea se câștigă greu și se pierde foarte rapid, precizând că instituția este fundamentală pentru MAI.

„Jandarmeria Română este o instituţie fundamentală în arhitectura instituţională a Ministerului Afacerilor Interne. Cei care încearcă să discrediteze această instituţie, punând semnul egal între evenimene mai puţin fericite şi instituţia în sine, între derapajele unuia sau altuia şi instituţia Jandarmeriei în ansamblul ei nu fac decât să lovească în instituţia în rândul căreia unii s-au format şi au crescut profesional. Este complet greşită o astfel de abordare”, a spus Bode.

În încheierea mesajului său, ministrul de Interne a precizat că modernizarea Jandarmeriei se poate face doar prin „multă muncă și implicare”, dar și prin  menţinerea unui standard înalt de integritate şi profesionalism.

„Doar prin dovezi de profesionalism şi eficienţă, doar printr-o conduită exemplară şi fiind mereu de partea legii, demonstrând, totodată, deschidere spre dialog, structurile MAI vor beneficia de susţinere din partea oamenilor”, a concluzionat Lucian Bode.

Lucian Bode: „Ce am văzut în aceste zile în Parlament este dincolo de orice limită a bunului simţ”

Articolul precedentRafila susține că infecţiile asociate asistenţei medicale sunt încă subraportate în România
Articolul următorAmenzile date pentru nepurtarea măștii ar putea fi anulate
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.