Sursa foto: Captură video/ Youtube

Un părinte a cărui fiică a fost ucisă în atac a declarat că în momentul în care a început să se audă focuri de armă, martorii oculari i-au îndemnat pe polițiști să intervină, dar aceștia nu au făcut nimic.

De asemenea, un alt martor ocular ce locuiește vizavi de locul tragediei a precizat că femeile ce se aflau în zonă strigau la ofițeri să intre în școală, însă aceștia nu au intrat.

Oamenii legii au mărturisit că bărbatul ce a ucis 21 de oameni s-a închis într-o sală de clasă, aceștia încercând apoi să ajungă la el.

O altă tragedie în Statele Unite. Joe Biden le-a transmis un mesaj familiilor îndurerate

Directorul de Siguranță Publică din Texas, Steven McCraw, a afirmat că bărbatul ce a atacat școala a rămas la locul faptei aproape o oră înainte ca polițiștii să îl ucidă.

De asemenea, șeful Poliției de Frontieră din Statele Unite susține că polițiștii au intervenit imediat, contrar spuselor martorilor oculari.

”Au intrat în clasa respectivă şi s-au ocupat de situaţie cât de repede au putut”, a spus acesta, potrivit news.ro.

Bărbatul care a ucis 19 copii și 2 profesori ar fi trimis o serie de mesaje unei fete pe care a cunoscut-o pe internet. Acesta a descris cu lux de amănunt cum și-a ucis bunica și că are de gând să deschidă focul asupra unei școli primare.

Reamintim că președintele american Joe Biden a reacționat imedait după tragicul eveniment ce a avut loc în Texas. Liderul de la Casa Albă s-a întrebat când vor avea politicienii americani curajul să înfrunte lobby-ul armelor. Mai mult, acesta a mărturisit că este dezgustat și obosit.

„Nu-mi spuneţi că nu putem avea un impact asupra acestui măcel. A pierde un copil este ca şi cum ţi s-ar smulge o parte din suflet”, a mai spus Biden.

Președintele american, alături de soția sa, Jill Biden, a îndemnat Statele Unite „să se roage” pentru familiile îndoliate.

Citește și articolul: Tragedie în Statele Unite. Zeci de elevi au fost împușcați într-o școală din Texas

Articolul precedentCiucă, față în față cu primarii liberali din toată țara. Ce le-a transmis prim-ministrul
Articolul următorComunitatea românească din SUA, șocată de atacul din Texas
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.