Într-un comunicat de presă, Primăria Sectorului 1 a Capitalei ne vorbește despre importanța conservării naturii. Întrucât până pe 5 iunie, atunci când vom putea sărbători Ziua Mondială a Mediului Înconjurător nu mai este chiar așa de mult, Primăria S1 s-a gândit că n-ar fi rău să pună la cale un proiect care să scoată în evidență importanța protejării naturii.

Planeta Pământ, singura casă pe care noi, oamenii, o avem

Acum ceva vreme exista o maximă celebră care circula des pe Facebook, menită să scoată în evidență importanța prezervării planetei și motivele pentru care omului ar trebui să îi fie importantă aceasta: „Salvați Terra, e singura planetă pe care există ciocolată!”. Desigur, ciocolata nu ar trebui să fie singurul motiv pentru care noi, oamenii, ar trebui să ne gândim la salvarea mediului înconjurător. Pe Terra există, în primul rând, viață. Iar atunci când vorbim despre viață, ne includem automat acestui lanț trofic de care trebuie să ținem cont.

Din acest motiv, Primăria Sectorului 1 a Capitalei a hotărât că un astfel de proiect de conștientizare poate fi unul extrem de util cetățenilor, adesea neinformați, nu neaparat răuvoitori.

Proiectul este structurat în trei părți, astfel încât să includă cele mai importante teme de discuție, după cum urmează:

  1. Omul și natura

2 Resursele naturale (apă, aer, climă, biosferă)

3. Sisteme naturale în interacțiune

Comunicatul trimis de Primăria Sectorului 1

„ACTIONAM RESPONSABIL, IN ECHILIBRU CU NATURA!

In perspectiva zilei de 5 Iunie – Ziua Mondiala a Mediului Inconjurator, fiecare dintre noi ar trebui sa devenim din ce in ce mai constienti de importanta protejarii mediului inconjurator si de promovarea unui mod de viata cat mai sanatos si responsabil, mai constienti ca actiunile noastre pot avea efecte grave si ireversibile asupra naturii. Distrugerea mediului inconjurator reprezinta practic distrugerea celei mai mari bogatii pe care o are omenirea : natura inconjuratoare.
Mediul inconjurator reprezinta un element esential al existentei umane si este rezultatul interferentelor unor elemente naturale – sol, aer, apa, clima, biosfera – cu elemente create prin activitatea umana.
Cele mai importante teme prin care putem aduce in atentia populatiei prin notiunea de mediu, impactul comportamentului nostru asupra naturii inconjuratoare, necesitatea responsabilizarii individuale si globale deopotriva, pot fi concentrate in trei concepte mari, care inglobeaza majoritatea actiunilor: Omul si natura, Resursele naturale (apa, aer, clima, biosfera) si Sisteme naturale in interactiune.
Omul si natura, tema acestei saptamani, se refera la relatia Om – actiuni umane – mediu inconjurator, respectiv responsabilitatile fiecaruia in raport cu mediul inconjurator, interdependenta lor care influenteaza echilibrul ecologic si determina conditiile de viata pentru viitor.

Proiect initiat de Primaria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1.”, se arată în comunicat.

Articolul precedentBombonel sau Bombonica: Negoiță calcă pe urmele lui Dragnea
Articolul următorCodrin Ștefănescu, momentul adevărului: „PSD a devenit o penibilă anexă a PNL și a lui Iohannis”