Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Membrii WWF România au vorbit despre impactul războiului din Ucraina asupra naturii, precizând că ”lumea nu mai e la fel de când Rusia a început războiul împotriva Ucrainei, atât pentru echipa noastră din Ucraina, cât și pentru majoritatea ucrainenilor”.

În fiecare zi, toți membrii echipei WWF Ucraina sunt implicați în voluntariat activ pentru a-i sprijini pe cei aflați în nevoie.

World Wildlife Fund Romania: ”Noi construim o lume în care oamenii trăiesc în armonie cu natura, în întreaga lume și în Europa Centrală și de Est”

În comunicatul publicat pe contul de Facebook, reprezentanții WWF au arătat că impactul asupra mediului al acestui război este catastrofal pentru Ucraina și pentru întreaga regiune.

Mediul suferă atât din cauza poluării și distrugerii directe, cât și a schimbărilor din contextul socio-economic. Toate acestea duc la deprioritizarea obiectivelor de mediu.

Prin urmare, echipa WWF din Ucraina își concentrează eforturile din timpul războiului pe următoarele sarcini:

  • Continuă, pe cât posibil, proiectele de conservare implementate de WWF-Ucraina înainte de 24 februarie.
  • Evaluează impactul războiului asupra mediului și comunică pe scară largă, inclusiv în mass-media internațională.
  • Păstrează evidența infracțiunilor împotriva mediului.
  • Analizează modificările legislative care slăbesc garanțiile pentru utilizarea resurselor naturale și oferă feedback autorităților.
  • Pregătește proiecte de restaurare împreună cu organizațiile de mediu din Ucraina și comunitatea internațională.
  • Se asigură că fondurile de recuperare pentru Ucraina vor aduce beneficii naturii și oamenilor.

”Pacea între oameni este fundamentul construirii unui viitor în care oamenii și natura să prospere. Ne exprimăm cea mai profundă simpatie, solidaritate și sprijin colegilor noștri, familiilor lor și prietenilor noștri. Gândurile noastre sunt cu voi!”, au scris astăzi, 26 aprilie, reprezentanții World Wildlife Fund din România.

Greenpeace România: ”Natura este victima tăcută a războiului din Ucraina. Opriți războiul! Pace verde!”

Tot astăzi, Greenpeace România a făcut un nou apel, în condițiile în care războiul din Ucraina are un impact devastator asupra naturii.

Membrii organizației au vorbit despre natură, înfățișând-o ca pe o victimă ”tăcută” care are foarte mult de suferit în urma conflictului care persistă pe teritoriul Ucrainei.

Articolul precedentAzomureș reia producția de îngrășăminte
Articolul următorCNCAN: În România nivelul de radiații este în valori normale
Jurnalist full-time / Pesimist part-time