Sursa foto: Youtube

Premierul Bulgariei Kiril Petkov a anunțat că fiecare cetățean bulgar ce vrea să ajute cu adevărat Ucraina ar trebui să își doneze salariul pe o lună. Demnitarul a spus pe o rețea de socializare că toți banii vor merge într-un fond pentru guvernul Ucrainei, afirmând că își va dona salariul pe care îl primește.

”Cer fiecărui cetăţean bulgar care vrea cu adevărat să ajute Ucraina să doneze un salariu, ca mine. Vorbele sunt uşoare, faptele sunt dificile, este timpul ca postările pe Facebook să devină fonduri pentru Ucraina”, a scris Petkov.

Dezacorduri în guvernul bulgar cu privire la trimiterea de arme în Ucraina

Mesajul premierului bulgar vine în contextul în care, în interiorul coaliției de guvernare de la Sofia există dezacorduri cu privire la trimiterea de arme Ucrainei.

Socialiștii, prin vocea lui Kornelia Ninova, nu sunt de acord cu trimiterea armelor armatei ucrainene. Mai mult, acesta a amenințat că se va retrage din coaliție dacă se va insista, în continuare, pe ideea trimiterii de armament Ucrainei.

În ciuda amenințărilor venit din partea socialiștilor, premierul Bulgariei a precizat că e nevoie de unitate politică și socială, motiv pentru care va încerca să ajungă la un consens în coaliția de guvernare.

”Ajutorul militar nu este în mod obligatoriu în una dintre cele două extreme – nu înseamnă doar proiectile sau căşti. Haideţi să înţelegem nevoile reale ale Ucrainei şi, ca o coaliţie informată, să ne unim în jurul nevoilor concrete importante în spatele cărora putem sta toţi uniţi”, a spus prim-ministrul bulgar.

Totodată, șeful statului a amintit că nimeni în Europa nu are dreptul să ucidă și să atace civili, iar țara pe care o conduce este liberă să aleagă dacă va ajuta sau nu militar pe Ucraina.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, Zelenski a transmis un mesaj clar liderilor statelor care nu sunt pregătiți să sprijine Ucraina. Liderul de la Kiev a spus că Ucraina nu a devenit o țară pentru „selfie-uri tragice.”

Citește și articolul: Când viața bate filmul. Volodimir Zelenski, transformat în idolul generației căreia îi este teamă să meargă în Armată, este actorul de comedie care a ajuns președintele Ucrainei

Articolul precedentPortul Constanța a căpătat un rol important în exportul cerealelor din Ucraina
Articolul următorLocalnicii din județul Harghita reclamă prezența urșilor
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.