Ponta, despre dialogul dintre Iohannis și Biden: ”Despre ce a vorbit Iohannis? Despre golf, despre schi?!”

În urmă cu o săptămână, Klaus Iohannis i-a cerut lui Joe Biden crearea rapidă a Grupului de Luptă NATO în România

Invitat la România TV, Victor Ponta a vorbit despre războiul din Ucraina, dar a analizat și economia actuală din România.

Fostul premier a ironizat dialogul pe care președintele României, Klaus Iohannis, l-a avut cu Joe Biden.

Victor Ponta l-a ridiculizat pe Klaus Iohannis, cel poreclit ”musafirul de la Cotroceni” de fostul său partener de încredere, Ludovic Orban.

Ponta, despre situația economică actuală din România: ”Ne împrumutăm și nu producem nimic”

Doi ani să vorbim despre COVID?! Acum vorbim numai despre război. Oamenii își văd de treaba lor, sunt în vacanțe, își trimit copiii la școală. Vorbim despre război, dar nu vorbim despre lucrurile grele la care nu sunt soluții – economie, firmele românești, ne împrumutăm și nu producem nimic.

Domnul Iohannis dă un comunicat în care spune că a vorbit cu Joe Biden. Ce a vorbit? Despre golf, despre schi?! Dacă ai vorbit, nu înseamnă că ai vorbit ceva”, a punctat Ponta, la România TV.

”Banii și Puterea se fac din armament, nu din fapte bune”

Fostul premier a vorbit și despre faptul că au crescut cheltuielile mondiale cu apărarea. Aceste cheltuieli au trecut, pentru prima dată în istorie, de 2.000 de miliarde de dolari.

În urmă cu o zi, Victor Ponta a afirmat, pe contul de socializare, că acești bani ar fi putut fi investiți în spitale, drumuri sau agricultură.

Afirmațiile vin în contextul în care aceste cheltuieli continuă să crească, iar statele europene îşi extind forţele armate ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia.

În prima zi de Paște pot să mă gândesc câte spitale, școli, parcuri, drumuri, săli de sport , agricultură, fabrici, biserici (sau moschei) săli de spectacole șamd ar putea să fie construite cu 2.000 de miliarde de dolari? Degeaba ne gândim și ne dorim așa ceva. Banii și Puterea se fac din armament, nu din fapte bune”, se arată în textul publicat de liderul PRO România.

Articolul precedentPresa liberă din Hong Kong, sub asediu. Jurnaliștii sunt urmăriți și amenințați de poliție
Articolul următorPortul Constanța a căpătat un rol important în exportul cerealelor din Ucraina
Jurnalist full-time / Pesimist part-time