Sursă foto: Twitter/NEXTA
Sursă foto: Twitter/NEXTA

Primarul din Kiev a luat o decizie simbolică, aceea de a îndepărta sculptura care a marcat, în ani, prietenia cu poporul rus.

Anunțul a fost făcut de Vitali Klitschko, primarul Capitalei Ucrainei.

Sculptura datează din epoca sovietică și simbolizează prietenia dintre poporul ucrainean și cel rus

Conform anunțului făcut de Vitali Klitschko, Primăria Kiev a luat decizia să îndepărteze monumentul situat în centrul orașului.

Muncitorii vor demonta o sculptură din epoca sovietică din centrul Kievului care marchează „prietenia” dintre ruși și ucraineni, a anunțat, luni, primarul Vitali Klitschko, informează Mediafax.

Săptămâna aceasta vom demonta o sculptură din bronz cu doi muncitori, ridicată în 1982 pentru a comemora reunificarea Ucrainei cu Rusia. Cei opt metri de metal ai așa-numitei prietenii a două popoare vor fi îndepărtați din centrul Kievului”, a declarat Klitschko, potrivit CNN, citat de Știri pe Surse.

Deocamdată, va rămâne doar arca din titan, sub formă de curcubeu

De asemnea, edilul a precizat că din compoziție vor fi eliminate figurile ucraineanului și rusului – doi muncitori care țin împreună ordinul sovietic al ”Prieteniei dintre popoare”.

Primarul din Kiev a mai precizat că arcul, numit inițial Arcul Prieteniei Popoarelor, va rămâne, dar că va fi redenumit și va fi colorat în culorile drapelului ucrainean.

Articolul precedentDoi preoți au sfințit o cruce în „Curba morții”
Articolul următor26 aprilie, Ziua internaţională de comemorare a dezastrului de la Cernobîl
Jurnalist full-time / Pesimist part-time