Orban face ordine în războaiele locale dintre USR PLUS și PNL

Dacă în Sectorul 1, Clotilde Armand poartă războaie nesfărșite cu consilierii PNL, în Iași situația pare aproape trasă „xerox”, edilul Mihai Chirica declarând că va intra în grevă japoneză din pricina lipsei de cooperare a consilierilor USR PLUS

Ludovic Orban / Foto: PSNews.ro

Liderul PNL, Ludovic Orban pune piciorul în prag în scandalurile pe episoade din administrația locală din Sectorul 1, respectiv cea din Iași. Dacă în Sectorul 1, primarul USR PLUS, Clotilde Armand, se războiește de luni bune cu echipa PNL de sector, nici în Iași lucrurile nu stau mai bine, Cosette Chichirău declarând în nenumărate rânduri că nu-și dorește o colaborare cu Mihai Chirica, primarul liberal al municipiului, fost membru PSD.

Scandalul din Iași, mediat verbal de Ludovic Orban

Întrebat despre situația fără precedent din Iași, cea generată de lipsa de colaborare dintre PNL și USR PLUS, Ludovic Orban a declarat că primarul municipiului Iaşi ar fi încercat să discute și să negocieze cu grupurile de consilieri locali altele decât ale PNL. „Discuţiile au durat peste opt ore şi au numai discuţiile strict pe procedura de adoptare în Consiliul Local, că au fost şi discuţii anterioare legate de buget. Este important ca aceste discuţii să continue şi în mod clar dacă PSD-ul votează împotrivă măcar partenerii noştri să găsească o soluţie pentru a putea trece bugetul Iaşiului”, a declarat Orban astăzi într-o conferinţă de presă.

Orban insistă că nu are informații despre presupusa înșelăciune comisă de directorul DRDP Craiova. Bratu a fost numit de PSD

Mai mult, președintele PNL a lăsat de înțeles că discuțiile nu ar trebui să se întâmple în coaliție, atunci când vorbim despre administrațiile locale, cele două tabere având obligația să se înțeleagă, spre binele cetățenilor care i-au ales. „Nu ar trebui să discutăm la nivelul coaliţiei, în mod normal ar trebui ca oamenii să înţeleagă că aşa cum suntem într-o coaliţie de guvernare şi la nivel local trebuie găsite soluţii de a susţine de comun acord lucruri care sunt importante pentru comunitate. A lăsa un municipiu ca Iaşi fără buget mi se pare că o decizie greşită şi că până la urmă vor fi accceptate amendamente rezonabile care sunt susţine de parteneri şi bugetul Iaşiului trebuie adoptat”, a spus liderul PNL.

De amintit că edilul municipiului Iași, Mihai Chirica a anunțat că are intenția de a intra în grevă japoneză, după ce bugetul local a fost respins de consilieri. În plus, acesta a amintit că în urma deciziei ar putea să fie inițiate proteste, inclusiv din partea sindicatelor. În replică, USR PLUS Iași a spus că această intenția a lui Chirica de a intra în grevă nu este una nou, întrucât acesta s-ar afla în grevă încă de la începutul mandatului curent.

Liderul PNL o îndeamnă subtil pe Clotilde Armand să discute și să negocieze cu liberalii

„La fel şi la Sectorul 1, printr-o discuţie şi negociere trebuie să ajungă la o formulă care să fie susţinută atât de PNL, cât şi de USR-PLUS”, a msi spus Ludovic Orban.

Articolul precedentPrefectul Capitalei are lucrurile, în general, sub control
Articolul următorDirectorul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad, acuzat de abuz în serviciu în legătură cu angajările din instituție
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.