Prefectul Capitalei are lucrurile, în general, sub control

„Am discutat deja cu clerul modalitatea în care se organizează slujbele în biserici. Lucrurile sunt, în general, sub control”, a spus Alin Stoica

Veste bună pentru toți credincioșii care au intenția să participe la slujba de Înviere anul acesta! Prefectul Capitalei a declarat că, cel puțin la nivel de București, se vor putea în anumite cazuri oficia slujbe și în interiorul bisericilor. „Lucurile sunt, în general, sub control”, a adăugat acesta, menționând că toți cei ce vor dori să participe la slujbe în interior vor trebui să respecte anumite reguli. În mod sigur, cu toate că nu a dat detalii despre regulile care ar trebui respectate, vorbim ca de obicei despre distanțarea fizică, însă și despre purtarea măștii medicinale.

Prefectul Capitalei dă undă verde oficierii slujbelor de Înviere în interiorul bisericilor, însă doar cu respectarea regulilor perioadei

„Am discutat deja cu clerul modalitatea în care se organizează slujbele în biserici. Lucrurile sunt, în general, sub control”, este declarația completă a Prefectului Capitalei, Alin Stoica, potrivit Mediafax.

La rândul lor, reprezentanții Bisericii Ortodoxe au dat asigurări că în toate bisericile din țară vor exista reprezentanți care îi vor îndruma pe oameni să respecte normele de siguranță, în contextul pandemiei, astfel încât să nu existe derapaje. În plus, potrivit declarațiilor prefectului, în biserică se va intra pe rând, „în limita locurilor disponibile”. Rămâne, totuși, de văzut, dacă regulile vor fi respectate și dacă, pe alocuri, va fi nevoie de intervenția poliției ori a jandarmeriei care, în mod sigur, va fi prezentă pe străzi în noaptea de Înviere.

Deficit de medicamente oncologice. Ioana Mihăilă explică situația

În noaptea de Înviere credincioșii pot circula între orele 22:00 și 5:00, însă vor trebui să aibă ca scop exclusiv mersul la biserică și cam atât. Cum va fi verificat acest amănunt, însă?

Mai mult, în momentul în care această informația a apărut în spațiul public, s-a creat o mică revoltă în online, românii acuzând că vorbim despre discriminare, atunci când „pe unii îi lași, iar pe alții, nu”.

Articolul precedentDeficit de medicamente oncologice. Ioana Mihăilă explică situația
Articolul următorOrban face ordine în războaiele locale dintre USR PLUS și PNL
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.