Deficit de medicamente oncologice. Ioana Mihăilă explică situația

Ministrul a dat asigurări că situația va fi remediată în cel mai scurt timp

Ioana Mihăilă / Foto: Playtech.ro

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății a declarat în cursul zilei de astăzi că în ciuda a ceea ce se spune, nu există în momentul de față un deficit al medicamentelor oncologice pe piața de profil. Mai mult, ministrul a afirmat că ar fi solicitat situația stocurilor disponibile de la Unifarm. „Doamna director de la Politica Medicamentului se află în legătură cu domnul manager de la Institutul Oncologic Bucureşti, în momentul acesta în piaţă nu există un deficit de medicamente oncologice”, a spus ministrul Sănătății, dând vina pe managementul defectuos, mai degrabă.

Ioana Mihăilă: „Doamna director a cerut Unifarm situaţia stocurilor pe aceste medicamente oncologice şi a solicitat de asemenea comisiilor de oncologie necesarul pentru următoarele şase luni”

Mai mult, Ioana Mihăilă a mai declarat că autorizaţia de nevoi speciale ar fi într-adevăr depăşită, însă a dat asigurări că ministerul va face demersurile pentru ca medicamentele să fie repuse în circuit, a mai spus ministrul în conferința de presă.

Val de expulzări ale diplomaților din Europa

De partea cealaltă a baricadei

De altfel, o serie de șefi de secție de la Institutului Oncologic Bucureşti se plângeau conducerii că medicamentele oncologice lipsesc din stocuri. Drept răspuns, conducerea instituției explica faptul că situația a fost posibilă din pricina numărului mare de pacienți, însă și din cauza efectelor secundare ale pandemiei, asigurându-i pe cei care au semnalat situația critică a medicamentelor că se vor lua măsuri pentru corecție. „Lupta lor cu boala este lupta mea pentru a le asigura un acces rapid la cel mai bun tratamen”, a spus managerul Institutului, doctorul Bogdan Tănase.

Articolul precedent”Vrem o țară ca afară”. Da`s-o facă alții (Video)
Articolul următorPrefectul Capitalei are lucrurile, în general, sub control
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.