Comisiile parlamentare de cultură audiază, astăzi, candidații nominalizați pentru cele patru posturi vacante în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA). Președintele Comisiei de Cultură de la Camera Deputaților, Iulian Bulai este de părere că noii membri vor aduce profesionalismul și corectitudinea de care este nevoie în media românească.

„Mâine (n.r. luni), de la ora 15:00, propunerile pentru cele 4 poziții vacante din cadrul Consiliului vor fi audiate în Comisiile pentru Cultură reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.

Manipularea, conspirațiile, negaționiștii și lipsa deontologiei jurnalistice ar trebui să fie tratate diferit și sancționate, conform legii, începând de marți.

Am mare încredere că acest lucru se va întâmpla și că cei 4 noi membri ai Consiliului vor readuce în CNA profesionalismul și corectitudinea de care avem nevoie în media românească”, a scris duminică, Iulian Bulai, pe pagina sa de Facebook.

Decența, normă pentru desfășurarea activității

Deputatul USR PLUS cere toțuși puțină răbdare pentru ca lucrurile din domeniul audiovizualului să se schimbe. „Vă rog, doar, să mai aveți răbdare 2 zile. Decența, informarea corectă și respectarea legii trebuie să devină normele după care toate redacțiile din peisajul audiovizual românesc – unde CNA este unica autoritate de reglementare – să își conducă activitatea”, a concluzionat Bulai.

USR-PLUS îl propune pe preşedintele ActiveWatch, Mircea Toma, pentru poziţia de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA). Acesta va fi secondat, din poziția de supleant, de Dan Radu, vicepreşedinte al Asociaţiei „Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei”. Europa Liberă a relatat la începutul acestei luni că favoriţi pentru a ocupa celelalte posturi sunt Dorina Rusu, care a mai fost membru CNA şi al cărei mandat s-a încheiat în februaie, susţinută de preşedintele Klaus Iohannis şi Ionel Palăr şi Valentin Jucan, propuşi de PNL, potrivit Ziare.com.

Consiliul Naţional al Audiovizualului este unica autoritate de reglementare în domeniul programelor audiovizuale, o instituţie publică autonomă aflată sub control parlamentar, condusă de un consiliu format din 11 membri. Aceştia sunt numiţi, pentru un mandat de şase ani, de Parlamentul României, la propunerea Senatului (3), a Camerei Deputaţilor (3), a Preşedintelui României (2) şi a Guvernului (3).

Iulian Bulai iese din tiparul alianței de guvernare: nu vrea funcții politice în TVR și SRR

Articolul precedentUSR și PLUS au blocat urbanistic întreg Sectorul 1
Articolul următor(Video) Pentru mediu și pentru viitor: a început să recicleze de la vârsta de 3 ani