Foto: ryansrecycling.com
Foto: ryansrecycling.com

Povestea lui Ryan Hickman începe în 2012: băiețelul avea doar 3 ani când a mers, împreună cu tatăl său, la centrul local de reciclare.

Aici a primit bani pentru câteva pungi, cutii și sticle, iar suma câștigată l-a făcut să ia o decizie care avea să-i schimbe viața.

Copilul a decis că reciclarea trebuie să facă parte din viitorul său și nu numai: a doua zi, după ce a mers iar la centrul de reciclare, Ryan și-a anunțat mama și tatăl că vrea să împartă pungi tuturor vecinilor, în cazul în care aceștia vor să păstreze în ele materiale reciclabile.

Nu numai că vecinii au păstrat conservele goale și sticlele pentru băiețelul de 3 ani, dar același lucru l-au făcut și prietenii, amicii și colegii de muncă ai părinților.

Decizia luată când avea doar 3 ani a schimbat multe mentalități

Astăzi, Ryan are ”clienți” în tot comitatul Orange din California și și-a păstrat o reală pasiune pentru reciclare. Scopul său este de a recicla pentru a împiedica ambalajele și sticlele să ajungă în ocean, unde acestea devin dăunătoare pentru mediul înconjurător.

Foto; https://patch.com/

Ryan petrece o parte din fiecare săptămână sortând prin cutii și sticle de la ”clienții” săi și pregătindu-le să fie duse la centrul de reciclare.

În 2016, povestea reciclării a devenit virală și, de atunci, a fost prezentată pe site-uri web, televiziune și posturi de radio. Băiețelul a ajuns pe CNN Young Wonder în anul 2017, dar a apărut și în emisiunea lui Ellen DeGeneres și emisiunile The Pickler & Ben, Little Big Shots. De asemenea, Ryan a fost intervievat de Maria Menunous la Sirius / XM Radio, precum și programul de radio sindicalizat al lui Ryan Seacrest.

Povestea lui Ryan a fost difuzată pe NBC, CNN, CNBC, PBS, FOX News, seria SELF MADE de la Amazon Prime, emisiunea australiană Channel 7 Sunrise, Huffington Post, Voice of America, David Wolfe, AJ +, UpWorthy, ACUM ACEST!, AOL Mini-Moguls, 60 Second Docs, KBS, USA Today, Univision, Good Morning America, The TODAY SHOW și ABC World News.

În 2020, Ryan a fost nominalizat pentru premiul ”Kid of the Year”

Foto: ryansrecycling.com

Ryan a fost recunoscut la nivel internațional pentru eforturile sale de reciclare și a fost distins cu premiul ”Cetățeanul anului 2017” din orașul său natal, San Juan Capistrano.

Mai mult, copilul a fost recunoscut de Orange County Register ca fiind unul dintre cele mai influente 100 de persoane din 2017.

Ryan a fost selectat în 2018 de MSN ca fiind unul dintre primii 15 copii care schimbă lumea.

În 2020, Ryan a fost nominalizat și a fost unul dintre primii finaliști pentru premiul ”Kid of the Year” al revistei TIME.

Oamenii l-au întrebat în repetate rânduri ce fel de articole reciclează. Ryan colectează și reciclează sticle de băuturi din plastic și sticlă, precum și cutii de aluminiu.

Împreună cu tatăl său, baiețelul merge zilnic la centrul local de reciclare, unde materialele colectate de el sunt descărcate, sortate și cântărite.

Articolul precedentAudiere pentru locurile vacante de la CNA
Articolul următorCîmpeanu nu este de acord cu vacanțele decalate
Jurnalist full-time / Pesimist part-time