Sursa: Politia de frontiera

Acuzații oficiale de corupție la punctele de trecere a frontierei Nădlac I și II, odată cu trimiterea în judecată a nu mai puțin de 21 de lucrători în cadrul Poliției de Frontieră.

În dosar este și un alt inculpat, inspector în cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală, toți fiind acuzați de luare de mită și trafic de influență, comise în formă simplă și continuată.

Datele au fost făcute publice de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara, cei care de altfel anunțat în urmă cu mai bine de 10 luni că are în vizor 24 de inculpați, dar și că „în cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane”.

Din mai 2023 și până luna aceasta, rechizitoriul s-a conturat cu mai puțini inculpați, în condițiile în care, arată DNA, „anterior, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un inculpat în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea unei infracțiuni de luare de mită, în formă continuată”.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: în perioada august 2022 – ianuarie 2023, cei 21 de inculpați menționați mai sus, în calitate de agenți de poliție în cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac I și II, în mod repetat, ar fi pretins și primit diverse sume de bani (până la 600 de euro), de la persoane care efectuau activități de transport călători dinspre Republica Moldova în țări ale Uniunii Europene și invers, fără a dispune măsurile legale pentru nerespectarea perioadelor de ședere în Uniunea Europeană de către cetățeni extra-comunitari.

În perioadele 10.08 – 29.10.2021 și 06 – 07.04.2023, inspectorul antifraudă, cu atribuții de control în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, ar fi pretins și primit de la două persoane suma totală de 1.200 euro pentru a-și trafica influența pe care ar fi pretins că o are asupra polițiștilor de frontieră români și maghiari și pe care ar fi promis că-i va determina să le permită acestora să tranziteze ilegal frontiera româno-maghiară cu obiecte susceptibile de a face parte din patrimoniul cultural național mobil (tablouri, statuete). În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, detaliază DNA.

Articolul precedentIulian Dumitrescu sub presiunea lui Hubert Thuma! Liber la „canibalismul liberal”
Articolul următorPiedone, avertisment privind vizele false de flotant pregătite pentru alegeri