Poliția Capitalei, despre protestul spontan care a blocat traficul la metrou: „au fost chemați polițiști de acasă”

„Nu aș dori să mă pronunț la o încadrare juridică, colegii mei analizează situația din punct de vedere a legislație, iar în situația în care se va impune întocmirea unui dosar penal, acesta se va întocmi și se va comunica”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Poliției, întrebat dacă acțiunea sindicaliștilor ar putea fi inclusă în „zădărnicirea combaterii bolilor”

La orele 12:00, Direcția Generală de Poliție a Municipului București, împreună cu Direcția Generală de Jandarmi, a dat declarații cu privire la situația de la metrou, unde aproximativ 600 de sindicaliști au blocat metroul, acțiunea acestora ducând la nefuncționarea trenurilor, începând cu această dimineață, dând naștere unui adevărat haos în Capitală.

Principalele declarații

„Având în vedere situația de la metrou, Poliția vine în sprijinul în cetățenilor pentru a încerca să-i ajutăm să ajungă unde au nevoie, avand în vedere că un mijloc de transport foarte vital al Capitalei nu funcționează. Poliția Capitalei a impus intensificarea filtrelor. La aceste filtre s-au suplimentat oameni, au fost chemați polițiști de acasă. Aceștia sunt în principalele puncte aglomerate ale municipiului, pe principalele artere.”, a declarat Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei a mai declarat, în cadrul aceleiași conferințe de presă să că se așteaptă ca fluxul de persoane care vor circula în mijloacele de transport de suprafață să fie foarte mare. „În acest sens avem rugămintea ca cetățenii să țină cont de măsurile impuse de pandemie. Scopul nostru nu este să amendăm, înțelegem situația, încercăm ca această situație sa se remedizeze cat mai repede, venim in sprijinul cetatenilor sa ajunga acolo unde au treaba”, a mai spus acesta.

Reacțiile primarilor de sectoare, în urma protestului de la metrou, cel care a blocat Capitala

Mai mult decât atât, Romanescu a adăugat că este necesar ca protestarii sindicaliști de la metrou să respecte toate normele actuale, în contextul pandemiei. O parte dintre cei prezenți ar fi vizați de amenzi. Cât despre numărul celor care au primit deja amenzi, s-a declarat: „La acest moment nu vă pot da o cifră, au fost identificate o bună parte din persoanele care protestează și acestea vor fi sancționate”.

Întrebat dacă protestul se încadrează la capitolul „zădărnicirea combaterii bolilor”, purtătorul de cuvânt a spus: „Nu aș dori să mă pronunț la o încadrare juridică, colegii mei analizează situația din punct de vedere a legislație, iar în situația în care se va impune întocmirea unui dosar penal, acesta se va întocmi și se va comunica”.

Declarații a dat inclusiv purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Alexandru Iacob: „Am identificat persoane care nu au respectat legea, au încalcat legea în subteran”

Potrivit reprezentantului Jandarmeriei, activitatea nu ar fi declarată și nici autorizată, conform legii adunărilor publice.

„Am direcționat toate efectivele disponibile încă de la prima oră pentru a veni în sprijinul cețățenilor.”, a spus acesta, adăugând că „prin elementele noastre de dialog am asigurat o legatură permanentă cu aceștia, suntem acolo pentru siguranța lor, am facut recomandări pentru respectarea măsurilor sanitare. Tot ce este important este că aceste masuri trebuie respectate”, a declarat Iacob, cu foarte puțin timp în urmă.

Articolul precedentFirea are soluția „dovedită științific”. Guvernul, acuzat că ar neglija soluțiile eficiente
Articolul următorPercheziții în Hârșova: doi bărbați au fost reținuți pentru deținerea de droguri de mare risc
Iulia KELT
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.