Miracol la Kiev
Miracol la Kiev,. sursa foto: observatornews.ro

Miracol în vreme de război. O tânără femeie în vârstă de 23 de ani, din Kiev, a născut la metroul din oraș. Ea se adăpostea din calea bombardamentelor.

Evenimentul s-a produs în adăpostul improvizat de la metrou, în timp ce Kievul este sub asediu, la ordinul lui Vladimir Putin. Tânăra de 23 de ani a născut o fetiță perfect sănătoasă, care se va numi Mia. Fetița a venit pe lume vineri noaptea, în jurul orei 22.30. Mia poate fi o prescurtare de la Maria, dar și de la Mila/Міла, care în limba ucraineană înseamnă dragă, iubită.

Mia s-a născut în sunetul armelor și al obuzelor. Polițiștii au auzit țipetele femeii și i-au acordat primul ajutor. Un ofițer, Mykola Shlapak, a declarat că aceștia au ajutat-o pe femeie să nască fetița și au chemat o ambulanță care le-a dus pe amândouă la spital, unde au fost internate. Medicii au transmis că starea lor este bună.

O rază de speranță în vremuri tulburi

„Mia s-a născut la un adăpost în această noapte, într-un mediu stresant – bombardarea Kievului. Mama ei este fericită după această naștere dificilă”, a precizat Hannah Hopko, președinta Conferinței Democrația în Acțiune.

Fotografia cu mama strângându-și în brațe copilul a fost salutată cu speranță în cele mai întunecate momente ale Ucrainei.

„Venirea ta pe lume este o rază de speranță în aceste vremuri sumbre”, a fost mesajul emoționant al unei femei, care se adăpostea în același loc.

Kremlin: Vladimir Putin este dispus să negocieze cu  Ucraina

Articolul precedentArafat le cere românilor să nu mai aducă alimente pentru refugiați. Produsele se alterează
Articolul următorCâteva zeci de refugiați din Ucraina au fost cazați la Piatra-Neamţ