Captură video Ziarul Naţional
Captură video Ziarul Naţional

Românii continuă să facă donații de alimente, produse de igienă și sanitare.

Cu toate acestea, multe produse alimentare sunt perisabile şi ajung, în doar câteva ore, la gunoi.

Este motivul pentru care Raed Arafat a făcut apel la români să nu mai mâncare pentru refugiații din Ucraina, explicând că nu traversăm o criză umanitară.

Mai multe asociaţii şi voluntari au demarat campanii de strângere de alimente: hrana riscă să nu fie folosită şi ajunge la gunoi

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, le-a cerut, sâmbătă, românilor, să nu mai vină cu alimente acolo unde se află refugiați din Ucraina.

El afirmă că nu este vorba de o criză umanitară, iar toată hrana riscă să se strice sau să nu fie folosită, arată publicaţia Gândul.ro.

Mâncarea adusă la punctele de trecere a frontierei se strică, având în vedere că nu este o „criză umanitară pe partea României”

Deja s-au instalat anumite chestiuni în plus faţă de ce a fost ieri, noaptea am avut Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care a ţinut până aproape la 1.00 dimineaţă, s-a stabilit că va fi un punct de comandă în zona de graniţă care va fi permanent cu toate instituţiile implicate şi s-a asigurat un suport, corturi, zone de aşteptare, corturi în care să fie acolo cei care dau mâncare, dau apă, să nu stea în aer liber, mai multe măsuri de organizare. Şi s-a stabilit şi pragul de la care se va instala inclusiv prima parte a taberei, ocuparea a 65% din capacitatea centrului de azil de la Rădăuţi”, a transmis Arafat, citat de News.ro.

Articolul precedentKievul intră sub stare de asediu
Articolul următorO tânără în vârstă de 23 de ani din Kiev a născut în timpul bombardamentelor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time