Udrea așteaptă, astăzi, deznodământul dosarului finanțării campaniei electorale 2009

Pledoariile DNA și mărturiile inculpaților au fost amânate din pricina infectărilor cu Covid-19

Curtea de Apel București va relua, în cursul zilei de astăzi, dosarul ce o vizează atât pe Elena Udrea, cât și pe fiica fostului președinte Traian Băsescu, Ioana, printre alți pârâți. Menționații sunt judecați pentru fapte de corupție în strânsă legătură cu modul de finanțare a campaniei electorale din anul 2009.

Covidul Elenei Udrea strică ploile

Cu toate că cercetarea s-a încheiat în luna noiembrie a anului trecut, concluziile finale ale procurorilor DNA fiind pregătite de „atac”, pledoariile finale au întârziat, din pricina infectărilor cu Covid-19 ale unora dintre cei judecați. Printre cei infectați se află și fostul ministru al Turismului, judecat în acest dosar, Elena Udrea.

Rezultatul testului pentru COVID-19 în cazul Elenei Udrea a venit cu o zi înainte de termenul în dosarul finanţării campaniei electorale din 2009”, scria HashtagNews.ro, în data de 8 ianuarie 2021.

La momentul respectiv, avocații susțineau că amânarea pledoariilor nu este una oportună, în contextul dat.

Elena Udrea are speranțe că dosarul său va fi restituit la parchet și „închis”

Ce spunea DNA

„În cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela.

Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare”, declara DNA, la vremea respectivă.

Articolul precedentȘi „lumea bună a ciugulit” banul public din palma primarului Florea Daniel. Loud Music Entertainment SRL, de la „ElectricCastle” la parangheliile „bugetofage” din Sectorul 5
Articolul următorCodrin Ștefănescu vrea ca „PSD-ul lui Ciolacu” să facă ceva în cazul Doinei Pană, otrăvită cu mercur
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.