Sursa Foto: Facebook

Fostul ministru al Apelor ș Pădurilor, Doina Pană, ar fi fost cu adevărat otrăvită cu mercur în 2018, însă momentan nu există o sursă oficială care să confirme un rezultat al expertizelor. Informația a apărut la Antena 3, iar fostul secretar general al PSD s-a făcut foc și pară când a aflat despre asta. Codrin Ștefănescu nu că nu avea încredere că a sa colegă ar fi fost otrăvită, ci este dezamăgit că nimeni din PSD nu a urmărit știrile și, implicit, nu ia vreo măsură.

S-a dovedit cā Doina Până a fost otrăvită cu mercur pe vremea când era ministru! Expertiza oficială a INML, la cererea procurorilor DIICOT, a fost clară! Lupta ei cu mafia pădurilor și a defrișărilor ilegale este cunoscută! O femeie curajoasă, care era să fie ucisă în dorința ei de a-și apăra țara! Și PSD-ul lui Ciolacu tace în întregul său! Nici o reacție, nici un strigăt de revoltă! Parcă au dispărut cu toții, “bravii” mei colegi…”, scrie Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Dacă este clar că PSD nu a făcut și nu face nimic, nu este totuși clar ce spun expertizele la care face referire Antena 3, respectiv cele efectuate de Institutul de Medicină Legală, dar și de către medicii de la Spitalul Parhon din București. Aceeași sursă scrie că mercurul cu care ar fi fost intoxicată Doina Pană ar fi provenit din fructele de mare, iar „cantitatea mare de mercur din sânge a arătat că a fost vorba despre o otrăvire intenționată”.

În mai 2019, Doina Pană a scăpat aproape accidental informația că a descoperit că a fost otrăvită și că a făcut plângere penală, într-o emisiune la Digi24. Și plângerea era înaintată poliției de ceva timp, respectiv februarie 2018. „Eram ministru la păduri pe vremea Guvernului Tudose, în noiembrie 2017 am început să mă simt foarte rău, am mers la medic, am aflat că am probleme foarte mari cu inima, modificări pe EKG cu iminenţă de infarct, am urmat un tratament, chiar m-au văzut mai mulţi specialiști şi cu toate astea m-am simţit tot mai rău. La un moment dat, pentru că epuizasem toate analizele specifice, s-au gândit să mă trimită într-un final la o analiză toxicologică şi în 15 ianuarie 2018 am aflat rezultatul: eram intoxicată cu mercur în concentraţie mare”, spunea Doina Pană pentru sursa citată.

Articolul precedentUdrea așteaptă, astăzi, deznodământul dosarului finanțării campaniei electorale 2009
Articolul următorRomânia deșeurilor: înșelăciune de peste 8 milioane de lei din reciclarea falsă de peturi