Advertisement

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezentat astăzi în instanță, unde a fost audiată în dosarul privind mita de 5 milioane de euro. Cauza a fost retrimisă în judecată după ce judecătorii ÎCCJ au anulat o parte din probe, iar de această dată Udrea speră că se va pune punct.

Acest dosar este acela despre care procurorul Mihaiela Iorga Moraru a declarat că au fost făcute presiuni asupra dânsei să mă aresteze a treia oară, presiuni făcute de către dna Kovesi. Înalta Curte a trimis în februarie înapoi la procurori, pentru că este un dosar prost făcut. Speranța mea este că se va întoarce la procurori și în urma unei analize serioase și fără ranchiună vor închide acest dosar”, a spus Elena Udrea.

Aceasta este judecată pentru fapte din timpul mandatului său ca ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, anume că i-a cerut unui om de afaceri, prin intermediar, 5 milioane de dolari pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, în continuare, a contractului de vânzare – cumpărare de energie electrică cu SC Hidroelectrica SA.

Azi, Udrea a avut și o explicație: „este vorba despre banii dați în campania din 2012 la PDL București, pentru alegerile locale. Despre acești bani este vorba”.

Advertisement
Articolul precedentViorica Dăncilă nu ia în calcul să demisioneze dacă trece moțiunea. De ce anume depinde demisia sa
Articolul următorVictor Ponta a nominalizat deputații care au primit oferte de la Viorica Dăncilă