Sursa foto: Sky News

Din cauza variantei Omicron a COVID-19, în Ajunul Crăciunului, companiile aeriene au anulat peste 2 mii de zboruri în întreaga lume, relateză Agerpres.

Conform site-ului Flightware, 500 de zboruri au fost anulate doar în Statele Unite ale Americii (SUA). Reprezentanții companiilor aeriene au invocat noul val al pandemiei, care afectează echipajele.

Mai mult, în Ajunul Crăciunului, United Airlines a trebuit să anuleze peste 170 de zboruri, adică 9% dintre cele programate pentru această perioadă.

Numărul de cazuri de COVID-19 a început să crească în toată Europa

În aproape toate țările europene, numărul de infectări cu COVID-19 este în creștere, iar guvernele au început să ia măsuri dure pentru a limita răspândirea coronavirusului.

Vineri, 24 decembrie, Marea Britanie a înregistrat peste 122 de mii de noi cazuri de COVID-19, un nou record de la începutul pandemiei. Cu toate acestea, guvernul condus de Boris Johnson amână înăsprirea restricțiilor, iar Țara Galilor, Irlanda de Nord și Scoția au anunțat noi măsuri dure pentru limitarea transmiterii virusului.

Potrivit estimărilor specialiștilor britanici, la Londra, o persoană din 20 avea COVID-19 în urmă cu șapte zile. Mai mult, primarul Londrei a anulat festivitățile tradiționale de Anul Nou.

Totodată, Franța a depășit în Ajunul Crăciunului pragul de 94 de mii de noi cazuri de COVID-19, un record de la debutul pandemiei. În ultimele șapte zile, media a fost de 66.417 cazuri. Mii de francezi au luat cu asalt farmaciile pentru a se testa, în speranța că vor putea petrece Crăciunul în familie.

În Italia s-au înregistrat peste 44 de mii de cazuri de COVID-19, iar guvernul a introdus, din nou, restricții dure. Astfel, masca de protecție trebuie purtată și în exterior, iar petrecerile de Anul Nou în spațiile deschise au fost interzise. Mai mult, cluburile de noapte vor rămâne închise până în 31 ianuarie 2022.

De asemenea, în Spania, masca devine obligatorie în spațiile publice deschise, iar în mai multe regiuni din țară, inclusiv Catalonia, s-au implementat noi restricții de circulație din cauza numărului mare de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Reamintim că din februarie 2022, în Austria, vaccinarea va deveni obligatorie pentru toți cetățenii, cu excepția celor care au contraindicații medicale.

Crăciun în umbra pandemiei de COVID-19

Articolul precedentKelemen Hunor, despre Certificatul Covid: „Nu putem risca să dăm o lege care pică la CCR”
Articolul următorPapa Francisc, mesaj de Crăciun: „Amintiți-vă de cei nevoiași”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.