Sursă foto: Facebook/Maia Sandu
Sursă foto: Facebook/Maia Sandu

Președintele Republicii Moldova a participat la o conferință dedicată luptei împotriva schimbărilor climatice.

Evenimentul desfășurat astăzi, 25 noiembrie, a fost organizat de Președinție, în parteneriat cu PNUD Moldova și Ambasada Suediei. 

Maia Sandu: ”Trebuie să abordăm la modul cel mai serios și problema schimbărilor climatice – și să acționăm”

În Moldova anii secetoși sunt tot mai frecvenți, iar asta compromite roada pe câmpuri, seacă apele în fântâni, lacuri și râuri, și usucă copacii în păduri. Resursele noastre de apă, agricultura și pădurile sunt cele mai afectate de schimbările climatice. Chiar dacă trecem printr-o perioadă foarte complicată, cu un război în vecinătate, cu o criză energetică majoră, cu o situație economică incertă, trebuie să abordăm la modul cel mai serios și problema schimbărilor climatice – și să acționăm”, a transmis președintele Republicii Moldova.

Maia Sandu a abordat și problema secetei, explicând că foarte mulți fermieri au suferit pierderi majore în ceea ce privește recolta din acest an.

În același context, președintele din Moldova a vorbit despre necesitatea campaniilor de plantare, dar și despre protelarea resurselor de apă și necesitatea sistemelor de irigare, care ar trebui să folosească apă puțină și reciclată.

Președintele Republicii Moldova: ”Cu toții trebuie să învățăm de la cercetători și oameni de știință, de la fermieri și silvicultori”

Cu toții trebuie să învățăm de la cercetători și oameni de știință, de la fermieri și silvicultori din țară sau de peste hotare, de la cei care au obținut rezultate concrete în adaptarea la schimbările climatice. Astfel, vom putea lăsa generațiilor următoare o țară mai verde, mai sănătoasă, o țară în care vrei să trăiești”, se arată în textul publicat pe contul de Facebook.

Articolul precedentDeclic: ”Guvernul amână la infinit tăierea pensiilor speciale”
Articolul următorMarcel Ciolacu: ”România a devenit o țară extrem de atractivă pentru investiții noi”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time