Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Președintele Maia Sandu a vorbit despre efectele războiului început de Rusia, după ce o nouă pană masivă de curent a lovit Republica Moldova.

Incidentul vine după bombardamentele din Ucraina

Reamintim că, în dimineața zilei de azi, 23 noiembrie, mai multe atacuri cu rachete rusești au distrus o maternitate din regiunea Zaporojie, iar zona situată în sudul Ucrainei, continuă să fie bombardată.

Serviciile de urgență au ținut să precizeze că un bebeluș a fost ucis, iar alte două două persoane au murit în urma bombardamentelor asupra unei clădiri rezidențiale din Kupiansk.

Orașul este situat în regiunea Harkov, zonă recâștigată de forțele ucrainene.

Maia Sandu: ”Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică”

Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi. Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens”, a transmis președintele Republicii Moldova, în urmă cu o oră.

Capitala Chișinău și mai multe raioane din Republica Moldova sunt afectate de o nouă pană masivă de curent.

O altă pană masivă de curent electric a afectat  Republica Moldova, în data de 15 noiembrie

Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, se arată în textul distribuit pe contul de Facebook.

Articolul precedentPolițiști din Argeș, condamnați definitiv pentru luare de mită, după ce au fost prinși în flagrant
Articolul următorTâmplarul care a ucis o profesoară din Cernavodă, condamnat la peste 27 de ani de închisoare
Jurnalist full-time / Pesimist part-time