Nicolae Ciucă/Captură video: Youtube
Nicolae Ciucă/Captură video: Youtube

Membrii Declic atrag atenția asupra faptului că Guvernul, în fruntea căruia se află pensionarul special Nicolae Ciucă, amână la infinit tăierea pensiilor speciale.

Declic, despre pensiile speciale: ”Ne uităm la politicieni cum își bat joc tocmai de cei care muncesc până la bătrânețe și plătesc taxe neîntârziat”

Referitor la subiectul pensiilor speciale, România și-a asumat, prin PNRR, că va elimina aceste privilegii necuvenite, până la finalul lui 2023.

În realitate, însă, politicienii joacă țonțoroiul așa cum le cântă specialii și nu își asumă un proiect public pentru tăierea pensiilor nesimțite. Probabil, e mai important pentru ei să nu-i deranjeze pe speciali decât să ne taie UE banii condiționați de realizarea reformei. Reformă care nu cere mult, doar să nu mai fie pensii enorme pentru care nu s-a contribuit niciun leu, vreodată”, transmit membrii Declic.

”Însuși premierul este un pensionar special care încasează anual 43.000 de euro”

Membrii Declic intenționează să monteze un panou pe DN1, în minivacanța de 1 decembrie. Panoul va afișa suma de bani pe care o primește Nicolae Ciucă din pensia specială și va avea 14 metri lungime și 4 înălțime.  

Acest mesaj va fi montat cu scopul de a atrage atenția persoanelor care se află în trafic.

Mulți oameni nu sunt la curent cu faptul că politicienii, pe care i-au votat să taie pensiile speciale, fug de această responsabilitate. Dacă noi publicăm mesajul cu pensia lui Nicolae Ciucă pe DN1, atunci și cei blocați în trafic vor afla despre subiect și îl vor discuta, la rândul lor, cu alții”, precizează Declic.

Donația online pentru Declic este la fel de sigură ca plata facturii la utilități

Declic a primit aprobarea pentru montarea panoului. Cu toate acestea, organizatorii sunt nevoiți să achite factura de 10.250 de lei.

Dacă nu strângem banii, planul nostru va rămâne doar o idee îndrăzneață. Contribuie și tu, fără ajutorul tău nu vom reuși!”, se mai arată în comunicat.

Articolul precedentPremierul Ciucă, reasigurări: Salariul minim brut garantat în plată va fi 3.000 de lei
Articolul următorMaia Sandu: ”Schimbările climatice sunt o problemă reală și cu efecte de durată”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time