Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Consiliul Județean Ilfov cedează o dronă pentru a-i printre pe incendiatorii de deșeuri din Sinteşti.

Drona va fi folosită de Garda Naţională de Mediu pentru identificarea surselor generatoare de poluare.

Prin utilizarea dronei de către Garda de Mediu Ilfov se urmăreşte identificarea surselor generatoare de poluare şi/sau a unor activităţi ilegale pe raza judeţului, cu preponderenţă în comuna Jilava – sat Sinteşti, se arată în hotărâre.

În acelaşi context, Primăria Sectorui 4 a decis o colaborare cu Garda de Mediu, cu scopul de a elimina sursele de poluare din sudul Capitalei

Am semnat zilele trecute un protocol de colaborare cu Garda de Mediu, în vederea protecției mediului înconjurător” spune primarul de la Sectorul 4.

În urma acestuia, echipele de control ale Poliției Locale Sector 4 vor fi sprijinite în mod real și chiar și însoțite de specialiștii parteneri atunci când situația din teren impune acest lucru, astfel încât rezultatele muncii lor să se reflecte într-un mediu mai sănătos și un aer mai curat pentru familiile noastre”, a declarat Daniel Băluță.

Deșeuri incendiate la Sintești: Persoane reținute, după ce mai mulți oameni au atacat cu furcile comisarii Gărzii de Mediu

În cursul săptămânii trecute, două persoane au fost reținute pentru audieri, în localitatea Sintești, județul Ilfov. Reţinerea a survenit în cadrul unei descinderi a comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, cu sprijinul Poliției, Jandarmeriei și IGSU.

Acţiunea a vizat arderile ilegale de deșeuri de lângă Capitală.

Pentru astfel de fapte, comise în mod deliberat, nu trebuie să existe clemență, iar persoanele reținute riscă, alături de complicii lor, pe lângă amenzile primite, să plătească cu libertatea. Vom continua aceste acțiuni seară de seară, week-end de week-end, până se va înțelege foarte clar că nu ne jucăm cu sănătatea noastră. Îi felicit pe toți participanții de la acțiunea de astăzi și le mulțumesc pentru riscurile pe care și le asumă zi de zi, în lupta mafia arderilor ilegale”, a declarat, la acel moment, ministrul Tánczos Barna.

Articolul precedentLudovic Orban, atac dur la Iohannis: „A dovedit că este ciumă roșie”
Articolul următorCîmpeanu, despre revenirea fizică la școală. Imediat după scăderea ratei de incidență sub 3 cazuri la mia de locuitori
Jurnalist full-time / Pesimist part-time