Cîmpeanu, despre revenirea fizică la școală. Imediat după scăderea ratei de incidență sub 3 cazuri la mia de locuitori

Din 8 noiembrie, de la revenirea din „vacanța forțată”, aceasta este a treia modificare a modului în care se fac cursurile fizice

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că școlile și grădinițele vor reveni în formatul fizic imediat după scăderea ratei de incidență sub 3 cazuri la mia de locuitori, prin decizie proprie a Consiliului de Administrație a unităâiloe de învățământ, cu informarea Inspectatelor Școlare. Mai mult, că incidența pe fiecare localitate va fi publicată, zilnic, pe site-ul Ministerului Educației.  Anunțul ui Cîmpeanu vine după ce în București rata de infectare a coborât sub 3 la mie.

Aceasta este a treia modificare  a modului în care se fac cursurilor, în numai două săptămâni și jumătate de la reînceperea acestora. Inițial a fost discuția ca revenirea fizică la școală să se facă în funcție de gradul de vaccinare, care trebuia să fie de cel puțin 60% în rândl cadrelor didactice și nedidactice, indiferent de rata de infectare din localități. Apoi s-a decis ca în acele localități cu incidență de sub 3 cazuri la de infectare la mia de locuitori, chiar dacă gradul de vaccinare era sub 60%, să fie cu prezență fizică, motivându-se că în special în zona rurală elevii nu pot avea acces la învățământ online.

Astfel, ziua de vineri a rămas ca zi de referință a vaccinării doar în acele localități în care rata de infectare este de peste 3 cazuri la mia de locuitori.

„Conform Ordinului comun ME-MS nr. 5338/2021, cu modificările şi completările ulterioare, trecerea de la sistemul online la cel cu prezenţă fizică nu mai este condiţionată de raportarea la ziua de vineri a fiecărei săptămâni. Ziua de vineri a rămas ca zi de referinţă doar pentru rata de vaccinare a personalului din învăţământ, criteriu valabil pentru localităţile în care rata de infectare este mai mare de 3/1000. Totodată, fac din nou apel la respectarea tuturor regulilor de protectie sanitară în şcoli şi grădiniţe”, a transmis Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit noului Ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, în localitățile în care incidența de infectare cu Covid-19 depășește 3 la mia de locuitori, modul de funcționare al școlilor este dependent de rata de vaccinare a personalului: pentru prezență fizică, minim 60% din personal trebuie să fie vaccinat. „Începând cu data de 22 noiembrie 2021, în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ”, se arată în noul ordin comun.

Cîmpeanu a anunțat prezența fizică în școală, „decuplată” de gradul de vaccinare al profesorilor

Articolul precedentIncendiatorii de deșeuri din Sinteşti, identificaţi cu ajutorul unei drone
Articolul următorCosette Chichirău, despre miniștrii viitorului Guvern: „Marionete sau anonimi care pot fi schimbați ușor”