Foto: Facebook/Joe Biden
Foto: Facebook/Joe Biden

În cursul zilei de azi, Joe Biden va face un vaccin actualizat împotriva COVID-19.

Președintele SUA i-a sfătuit pe americani să îi urmeze exemplul, insistând, în special, pe vaccinarea persoanelor în vârstă.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat luni că aproximativ 12 milioane de americani primesc acum vaccinuri actualizate, transmite Reuters.

Este vorba despre o creștere de aproape 60% față de primele săptămâni după ce au fost lansate luna trecută.

Pe măsură ce vremea se răcește, americanii trebuie să ia măsuri pentru a rămâne protejați”, transmite Casa Albă.

Reprezentanții Casei Albe au precizat că virusul COVID-19, gripa și alte boli respiratorii se răspândesc mai repede în timpul iernii.

Aceste afecțiuni se datorează din cauza faptului că oamenii petrec mai mult timp în interior.

Doar 20 de milioane de oameni din Statele Unite (unul din cinci bătrâni) au primit un vaccin actualizat împotriva COVID-19

Virusul continuă să se răspândească, iar Statele Unite raportează 260.808 de cazuri noi pe săptămână și 2.566 de decese.

Centrele pentru Servicii Medicare și Medicaid vor trimite un al doilea e-mail de memento despre vaccinul actualizat. Mail-ul va fi trimis către 16 milioane de persoane care s-au înscris pentru pe platforma Medicare”, a spus Casa Albă.

Biden va cere ca fiecare district școlar, colegiu și universitate să găzduiască cel puțin o clinică de vaccinare, cu ocazia Zilei Recunoștinței

Președintele vrea ca poporul american să știe că vaccinul este sigur, eficient, disponibil pe scară largă și, de asemenea, gratuit. Toată lumea trebuie să obțină vaccinul actualizat cât mai curând posibil”, a declarat Jean-Pierre, într-un briefing de la Casa Albă.

Articolul precedentCiolacu insistă ca militarii să primească pensii speciale
Articolul următorDăncilă: ”Armata trebuie să contribuie la menținerea păcii și nu la exacerbarea războiului”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time