Sursă foto: Facebook/Viorica Dăncilă
Sursă foto: Facebook/Viorica Dăncilă

Cu ocazia zilei de 25 octombrie, dată la care România sărbătorește Ziua Armatei, Viorica Dăncilă a făcut un nou apel la pace, precizând că, alături de noul său partid, readuce în atenție și proiectul noii legi a pensiilor militare.

În același context, fostul premier a explicat că solicită autorităților adoptarea acestuia în regim de urgență.

Viorica Dăncilă: ”Felicit astăzi, 25 octombrie, Armata Română și pe toți componenții ei!”

Vă urez succes în nobila misiune de a sluji Națiunea română sub flamura tricolorului! Armata României de astăzi este demnă de trecutul și de eroii săi, ea rămânând pentru poporul român un reper moral, o ancoră de stabilitate și de încredere”, se arată în mesajul publicat pe contul de Facebook.

Fostul premier al României: ”Toate popoarele lumii își doresc pacea”

De asemenea, fostul premier a vorbit despre provocările pe care militarii le întâlnesc, în contextul războiului dus de Rusia în Ucraina.

Astfel, Dăncilă a precizat că se impun strategii pe măsură ale armatei române, într-o coordonare instituțională dinamică și responsabilă.

Stabilind prioritățile strategice ale României nu trebuie pierdut din vedere, nicio clipă, dezideratul de PACE al popoarelor Lumii! Armata trebuie să contribuie la menținerea păcii și nu la exacerbarea războiului!”, a adăugat fostul premier.

Reamintim că astăzi, 25 octombrie, se împlinesc 78 de ani de la eliberarea teritoriului naţional, România sărbătorind Ziua Armatei.

Cu ocazia acestei zile, au fost organizate mai multe evenimente, atât în București, cât și în toată țara.

Articolul precedentJoe Biden va primi un vaccin actualizat împotriva COVID-19
Articolul următorSocietatea de Transport din București se alătură campaniei umanitare ”Spitale Publice din Bani Privați”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time